Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2005

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Peste 6.600 de spectatori în primele trei zile de TIFF 2005 / Annie Girardot soseşte azi la Cluj


mai 2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cinefilii romani nu se dezmint. Împătimiţii filmelor de bună calitate au umplut cinematografele din Cluj. Numai în primele trei zile de TIFF 2005, numărul total de spectatori a fost de 6.661.

În intervalul 27-29 mai, s-au vândut în cele trei cinematografe (Victoria, Republica şi Arta) 3.898 de bilete. Conform statisticilor de pînă acum, "ziua record" a fost duminică, 29 mai, cînd 1.859 de persoane au cumpărat bilete la filmele din festival.

Dornici să nu rateze nici un film important, foarte mulţi clujeni au optat pentru varianta abonamentelor. S-au vândut în total 449 de abonamente şi carduri TIFF (222 de abonamente care permit accesul la 5 filme, 164 de abonamente cu opt filme şi 63 de carduri cu 30 de filme).

Dintre spectatori nu lipsesc nici anul acesta tinerii dornici şi de ceva "aventură". Ca şi la ediţia precedenta a TIFF, aceştia au posibilitatea să stea în Cluj gratuit. "Soluţia" este un loc special amenajat, pe malul Someşului, vizavi de Parcul Rozelor, unde tinerii îşi pot instala corturile. În "campingul cinefililor" au sosit deja, din toată ţara, fani ai festivalului de film, numărul lor fiind mult mai mare decît cel de anul trecut.
Fascinanta actriţă Annie Girardot, o legendă vie a cinematografiei franceze, soseşte azi la Cluj, ca invitată de onoare la TIFF 2005. În vîrstă de 74 de ani, cu peste 150 de filme la activ, ea va primi Premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei de decernare a premiilor TIFF, din data de 4 iunie.

Adulată de public, apreciată de critici, căutată de cei mai titraţi regizori francezi, Annie Girardot vine la Cluj direct de la Festivalul de la Cannes, unde a fost prezentă cu ultima sa realizare, filmul Cache, unde joacă alături de alte nume celebre ale cinematografiei franceze precum Juliette Binoche şi Daniel Auteuil. Filmul a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, regizorul filmului, Michael Haneke, cîştigînd premiul pentru regie.

 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2005


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 Extreme coreene, Carmen Mezincescu
 Asia şi (Of,) inima..., Carmen Mezincescu
 3X3: Jean-Jacques Beineix, Carmen Mezincescu
 3X3: Roy Andersson, Carmen Mezincescu
 Romanian Shorts of All Sorts - TIFF 2005, Carmen Mezincescu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2005


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer