martie 2014
Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2014
Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica de marţi, 8 aprilie 2014, ora 20.00, de la Cinema Studio, aduce în România, în premieră, unul dintre filmele care au umplut recent sălile de cinema la Festivalul de la Berlin: Diplomatie / Diplomaţie, în regia lui Volker Schlöndorff. În închidere, pe 13 aprilie 2014, va fi proiectată o superproducţie regizată de Feng Xiaogang - supranumit "Spielberg al Chinei" - şi propusă de China la Oscarurile 2014, Back to 1942/ Înapoi în 1942, cu Adrien Brody şi Tim Robbins. 

"Filmul e plin de un suspans psihologic veritabil, remarcabil gestionat de Volker Schlöndorff. El pune faţă în faţă, cu o rară intensitate, doi oameni care jonglează continuu într-un limbaj diplomatic, dar niciodată derutant sau plictisitor", scrie Le Parisien

Alături de Werner Herzog şi Wim Wenders, Volker Schlöndorff este unul dintre cei mai apreciaţi regizori germani. Cu adaptarea romanului lui Günter Grass, The Tin Drum/ Toba de tinichea (1979), a câştigat Palme d'Or la Festivalul de la Cannes (premiu pe care l-a împărţit cu Apocalypse Now, al lui Francis Ford Coppola) şi Oscarul pentru film străin.

Spectaculos va fi şi filmul care va închide cea de-a treia ediţie, pe 13 aprilie 2014, de la 20.00, la Cinema Studio, Înapoi în 1942 / Yi jiu si er / Back to 1942. Propunerea Chinei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin 2014, regizată de cineastul supranumit "Spielberg al Chinei", Feng Xiaogang, autorul unor blockbustere ca Aftershock, îi are pe Adrien Brody şi Tim Robbins în distribuţie, alături de Guoli Zhang, Hanyu Zhang şi Wei Fan.


Superproducţia istorică reia un episod întunecat din trecutul Chinei, din timpul războiului cu Japonia, când provincia Henan a fost afectată de o foamete cumplită, soldată cu milioane de victime. Uriaşa producţie, realizată cu resurse umane şi tehnice impresionante, a fost lider de box office în weekend-ul lansării în China, cu încasări de peste 20 de milioane de dolari. Back to 1942 a fost filmul-surpriză al Festivalului Internaţional de Film de la Roma.


Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica va avea loc între 8 şi 13 aprilie 2014, la Cinema Studio, Elvira Popescu şi Union.
 
Ne găsiţi pe: www.cinepolitica.ro
Facebook: http://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus