mai 2014
Festivalul de film de animaţie anim'est 2014
Asociaţia culturală ESTE'N'EST organizează în perioada 22-25 mai 2014 prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est la Braşov. Open Air Piaţa Sfatului - piaţa centrală a oraşului, precum şi Sala Patria a Filarmonicii Braşov, reamenajată de curând, devin locaţiile gazdă a celui mai important festival de film de animaţie din România.
 
Prima ediţie a Anim'est Braşov va aduce cele mai de succes filme proiectate la Anim'est Bucureşti recent. Nici cei mai tineri cinefili nu sunt neglijaţi, secţiunea Minimest le-a pregătit o serie de surprize.

Ne bucurăm că după mulţi ani de la apariţia ideii reuşim în sfârşit să aducem Anim'est-ul şi la Braşov. Ne propunem să oferim publicului o selecţie a celor mai bune filme de animaţie care au fost prezentate în ediţia de la Bucureşti. Suntem încântaţi că vom avea proiecţii în aer liber în una dintre cele mai frumoase pieţe centrale din România. Sunt sigur că e doar începutul unei poveşti absolut minunate, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Printre titlurile hit programate pentru Braşov fac parte Ernest et Célestine (r. Stéphane Aubier Vincent Patar şi Benjamin Renner) recompensat cu premiul César pentru Cel mai bun film de animaţie în 2013, nominalizat la Oscar în 2014 şi câştigătorul Marelui Premiu la Annecy anul trecut. Un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animaţiei old school cu un vizual fidel stilului ilustraţiilor seriei de cărţi şi cu personaje adorabile ce par desenate în acuarelă. Célestine este o şoricică de la orfelinat, unde învaţă constant să se teamă de urşi, inamicul numărul unu al speciei ei, dar ajunge să se împrietenească fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest - un uriaş blând cu vocea actorului Lambert Wilson (Martix Reloaded, Of Gods and Men). 


O altă proiecţie eveniment este şi Waltz with Bashir. Filmul poartă semnătura regizorului israelian Ari Folman care, prin ceea ce el a numit "documentar animat", realizează o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982. Din selecţie mai fac parte Mary and Max, povestea savuroasă a doi prieteni prin corespondenţă, semnată de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi sau Spirited Away, una dintre cele mai aclamate animaţii ale lui Hayao Miyazaki, care a spart toate recordurile de încasări în Japonia în anul lansării şi a câştigat o mulţime de premii, printre care Ursul de Aur la Berlinala din 2002 şi Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, în 2003.


Anim'est Braşov este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primăriei Municipiului Braşov
Parteneri: Groupama, Institutul Francez din România, Opel România.
Mai multe detalii despre program şi selecţie vor fi disponibile în curând.

Descarcă programul anim'est, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus