mai 2014
Festivalul de film de animaţie anim'est 2014
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est la Braşov va avea loc în perioada 22-25 mai 2014 în Open Air Piaţa Sfatului şi la Sala Patria a Filarmonicii Braşov.

Braşovenii se vor putea bucura de o selecţie a celor mai bune şi mai recente animaţii prezentate în ediţiile de la Bucureşti. Nici cinefilii tineri nu sunt neglijaţi, secţiunea Minimest le-a pregătit o serie de surprize.
 
Nominalizată la Oscar pentru Cea mai bună animaţie în 2010 şi premiată la Annecy în 2009, Coraline, în regia lui Henry Selick va cuceri cu siguranţă inimile spectatorilor, indiferent de vârstă. Filmul spune povestea unei fete care pătrunde printr-o uşă secretă descoperită într-un ungher al noii sale case şi ajunge într-o versiune alternativă a propriei vieţi. Această realitate paralelă pare mult mai interesantă şi aventuroasă decât viaţa ei adevărată. Dar când aventura devine periculoasă, iar "ceilalţi" părinţi încearcă s-o păstreze pentru totdeauna, Coraline va trebui să evadeze.
 

Câştigătoarea Trofeului Anim'est 2013, producţia franceză Le jour des corneilles / The Day of the Crows este al treilea lungmetraj animat al lui Jean-Christophe Dessaint, fost student la celebra şcoală de animaţie Gobelins, după Tous à l'Ouest şi Le chat du rabbin. Filmul porneşte de la povestea lui Courge, crescut în pădure de un tată gigant, care nu îi permite niciodată să iasă în lumea din afara pădurii, poveste care prinde viaţă cu voci celebre ca Jean Reno, Isabelle Carré sau Claude Chabrol.
 
Kerity: casa poveştilor / Eleanor's Secret / Kerity, la maison des contes (r. Dominique Monféry) spune povestea lui Natanaël, un puşti în vârstă de şapte ani, care încă nu ştie să citească. Familia lui primeşte moştenire de la o mătuşă excentrică o casă şi o colecţie de cărţi. Nal descoperă cum cărţile sunt adăpostul tuturor eroilor din literatura pentru copii, iar el trebuie să le apere, pentru că, dacă părăsesc biblioteca, odată cu ele dispar şi poveştile lor.
 
O altă animaţie plină de farmec este Jean, băiatul de pe Lună / Jean de la Lune, coproducţie Franţa-Germania, în regia lui Stephan Schesch, despre un băiat care se hotărăşte să viziteze Pământul atunci când se plictiseşte de stat pe lună.
 
The Gruffalo, o adevărată bijuterie animată plină de candoare, Ponyo, regizat de maestrul animaţiei japoneze Hayao Miyazaki, autorul celebrului Spirited Away, şi el inclus în programul Anim'est Braşov, precum şi o selecţie de scurtmetraje animate completează programul secţiunii pentru copii Minimest.
 

Pasionaţii de animaţie interesaţi de o carieră în domeniu sunt aşteptaţi sâmbătă, 24 mai 2014, de la ora 17:00, la Sala Patria, la Prezentarea Animation Worksheep, platforma educaţională a Anim'est-ului, care are deja 48 de absolvenţi, 25 dintre ei lucrând în prezent ca animatori în studiouri specializate.
 
Accesul la proiecţiile din cadrul Minimest este gratuit pentru copii.
 
Anim'est Braşov este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primăriei Municipiului Braşov.

Descarcă programul anim'est, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus