România Liberă / iunie 2005
La concursul Centrului Naţional al Cinematografiei au fost prezentate anul acesta 109 scenarii, care vor fi supuse analizei de către un juriu numit de Ministerul Culturii şi Cultelor. Componenţa juriului exclude, de data aceasta, acele persoane care prezintă, simultan, şi scenarii la concurs, aşa cum s-a procedat în anii trecuţi.

Membrii juriului, numiţi de ministrul Mona Muscă prin ordin ministerial, sunt: actriţa Irina Petrescu, criticii de film Cristina Corciovescu şi Andrei Gorzo, scriitorul Ştefan Agopian şi Oana Stoenescu, reprezentantă a Asociaţiei Distribuitorilor de Film din România.

Această comisie va selecta cele mai bune scenarii, propunîndu-le CNC, apoi CNC va numi o altă comisie, formată tot din cinci membri - trei din comisia de selecţie, plus Decebal Mitulescu, preşedintele CNC, şi Marioara Guran, director economic la CNC -, care va stabili fondurile ce urmează să se acorde fiecărui proiect. Suma totală pe care CNC o are la dispoziţie este de 80 de miliarde de lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus