septembrie 2014
Gala Tânărului Actor HOP 2014
În 2013 muzica Mariei Tănase a fost tema atelierului de creaţie de la Costineşti condus de Vlaicu Golcea, care s-a concretizat în renumitul spectacol Hai Iu Iu nu Hi You You.

Centenarul Maria Tănase a fost serbat cum se cuvine. Mai mult decât atât, vestea s-a transmis, atmosfera Costineşti-ului s-a răspândit şi show-ul Hai iu iu Nu Hi You You a fost invitat la mai multe festivaluri de teatru din ţară, precum: Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul de Teatru Nou de la Arad, Festivalul TIFF, Cluj, Festivalul "Femei pe Mătăsari", Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, FEST-FDR de la Timişoara, Festivalul de Teatru şi Artă Performativă - PERFORM, Iaşi. Şi clar a revoluţionat ideea despre teatru, despre actor şi limbaj corporal.

În 2014 pregătim un alt workshop şi încercăm să readucem în actualitate melodiile celebre ale anilor '80. Mihai Dobre (DJ Haute Culture sau Dobrică de la Şuie Paparude, cum este cunoscut) le remixează.

Workshop-ul, care respectă tema galei 2014: "Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj." este coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf.

Despre direcţiile acestui atelier, Andrea Gavriliu ne divulgă: Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de "schizofrenie" cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un "bufon disco". "Disco" pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor 80 remixate.

Succes tuturor!

Gala Tânărului Actor HOP 2014
Ediţia a XVII-a
Vox Maris Grand Resort, Costineşti
9 - 12 septembrie 2014

1. Organizatori: UNITER, Vox Maris Grand Resort
2. Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii
3. Coproducător: Societatea Română de Televiziune
4. Sponsor principal: MOL România
5. Sponsor: ANEVAR
6. Parteneri: Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti, Tinerimea Română, ITI - Institutul International de Teatru, Secţia Română
7. Partener de tradiţie: SRR - Societatea Română de Radiodifuziune
8. Parteneri media: TV NEPTUN, Radio Sky, Radio Mamaia, Radio Doina, Radio Vacanţa, Radio Constanţa, Radio Neptun, mediaTRUST.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus