Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Anonimul 2014

Câştigătorii celei de-a XI-a ediţii a Festivalului internaţional de film independent Anonimul, 2014


august 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Duminică seara, 17 august 2014, la Arena Verde Stop din Bucureşti, după concertul trupei Urma, a avut loc Gala de Închidere a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune filme, conform voturilor exprimate de public pe parcursul celor şase filme de Festival.
 
Astfel, s-au decernat următoarele premii:
 
Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie merge în Germania, la Wedding Cake regia Viola Baier. Premiul a fost acordat de Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.
 
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, oferit de HBO, a revenit filmului Excursie (România), în regia lui Adrian Sitaru şi a fost decernat în prezenţa actorilor Adrian Titieni şi Eric Aradits.
 
Premiul special Ovidiu Bose Paştină, acordat de Fundaţia Anonimul, a revenit scurtmetrajului de ficţiune Omul, în regia lui Brigitte Drodtloff şi a fost înmânat regizoarei de Irina-Margareta Nistor.
 
Un premiu special, care în ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu şi Daniel Sandu, pentru perseverenţa şi curajul de a-şi urma visul, a fost câştigat în 2014 de către The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani în Burma.
 
Trofeul ANONIMUL 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj a fost câştigat de Remote Control (Mongolia-Germania), şi a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya.
 
Gala de Închidere a fost urmată de proiecţia filmului A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbjin, precum şi a filmelor câştigătoare.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august 2014, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Vodafone România
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
Maşina oficială a evenimentului: BMW

Parteneri: FCB Bucharest, TNT Romania, VH Electronic, Asociatia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Hotel Ibis Gara de Nord, Forum Film, Transilvania Film, Independenta Film, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee, Shift, Ristorante Neptunus, Cafe Bar Bistro Legere, I\'Velo şi Green Revolution. Toate articolele despre Festivalul de film Anonimul 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Anonimul 2014, o jumătate de experienţă, Claudia Negrea
 Ziua a patra - Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, 2014, Comunicat de presă
 A început cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de film Anonimul, 2014, Comunicat de presă
 Concerte în cadrul Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, 2014, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film Anonimul 2014


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer