august 2014
Festivalul de film Anonimul 2014
Marţi seară, 12 august 2014, la Arena Verde Stop din Bucureşti, a avut loc Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul 2014.

Printre personalităţile prezente la Gală s-au numărat actorii Vlad Ivanov, Ana Ularu, Irina Săulescu, Iulia Verdeş, Sorin Dobrin, producătoarea Ada Solomon şi regizorul Alexandru Solomon, regizorul scoţian Mick Davis, multiplul campion olimpic Ivan Patzaikin , precum şi regizorii Adrian Titieni şi Dan Chişu.

În deschiderea Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul 2014 a fost proiectată, în avanpremieră în România, producţia italiană Le Meraviglie, în care unul dintre rolurile principale este deţinut de Alexandra Lungu, o adolescentă de origine română care trăieşte în Italia. De asemenea, Alexandra a participat la proiecţie, fiind unul dintre invitaţii speciali ai Festivalului.

Competiţia Anonimul începe în forţă astăzi, 13 august, de la ora 21.00, la Verde Stop, cu lungmetrajul September (r. Penny Panayotopoulou), o poveste despre singurătate şi obsesii, după care vor urma trei calupuri de scurtmetraje, două cu filme din competiţie, plus o secţiune de OFF Românesc, în cadrul căreia vor fi proiectate O lume nouă (R. Luiza Pârvu) şi Bucureşti, te iubesc (R. Mircea Ghinescu).  Seara va fi deschisă cu un concert Old Stories: Jul Baldovin, GeluIonescuşi Elena Pavel.

Cel mai important eveniment al serii se va desfăşura începând cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Rowmania, pe Dâmboviţa.  Este vorba despre o proiecţie specială a Omnibusului ANONIMUL 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu. Spectatorii vor putea vedea filmul într-un spaţiu neconvenţional: fie din lotci sau padele amplasate în apă, fie de pe iarbă, într-un cadru special amenajat.  Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - MILA 23. Intrarea este liberă,  la fel ca la proiecţiile de la Verde Stop.

Lumina firavă (R. Florina Dumitrache), Excursie (R. Adrian Sitaru), About Love (R. Roxana Andrei) şi Objects in mirror are closer than they appear (R. Alexandru Căpătoiu) sunt câteva dintre scurtmetrajele care vor rula în prezenţa regizorilor sau a unei părţi a echipei.
 
La Verde Stop seara de joi va începe cu un concert din seria GuerriLIVE Radio Session al trupei clujene Theory of Mind, urmat de proiecţia lungmetrajului din competiţie Remote Control (R. Byamba Sakhya). Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului. De la ora 23.20 va rula un alt film aşteptat de publicul românesc: The Tribe, un omagiu adus filmulu imut de către regizorul ucrainean Myroslav Slaboshpytskiy. Filmul a fost desemnat cu Grand Prix-Semaine de la critique la Cannes 2014 şi Marele Premiu şi Premiul FIPRESCI la Yerevan IFF 2014.
 
Începând de joi, 14 august 2014, vor avea loc proiecţii şi sesiuni de Q&A şi la Cinema Studio.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România,  Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române - coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august 2014, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
 
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Vodafone România
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB Bucharest, TNT Romania, VH Electronic, Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Hotel Ibis Gara de Nord,  Forum Film, Transilvania Film, Independenţa Film, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee, Shift, Ristorante Neptunus

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus