august 2014
Festivalul de film Anonimul 2014
Vineri, 15 august 2014, la ora 20.00, la Verde Stop seara va începe cu un concert post-rock al trupei ieşene Fine it's Pink, considerată una dintre cele mai bune band-uri alternative.

Prezentat în cadrul secţiunii competitive Un certain regard la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, Incompresa / Misunderstood, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, la Bucureşti, în cadrul secţiunii Actori în spatele camerei, astăzi, de la ora 21.00, la Verde Stop.

Filmul este inspirat din copilăria Asiei, dar nu este unul autobiografic, şi a fost catalogat de către Huffington Post drept un "triumf asupra unei copilării nefericite". Unul dintre rolurile principale este deţinut de Charlotte Gainsbourg.
 
În cadrul competiţiei de lungmetraj, de la ora 23.00, va fi proiectat The Monk, primul lungmetraj independent realizat în ultimii 50 de ani în Burma. The Maw Naing, regizorul filmului, va fi prezent la eveniment. Seara va fi încheiată de un calup de scurtmetraje de ficţiune, care vor fi reluate sâmbătă, de la ora 12.30, la Cinema Studio.
 
Sâmbătă, 16 august, de la ora 20.00, la Verde Stop, DJ Gojira va destinde atmosfera cu deja tradiţionalul concert de muzică electronică, urmat de un calup de scurtmetraje de ficţiune aflate în competiţie.
 
De la ora 21.30 va rula documentarul lui Frank Pavich despre geneza unui film care nu a fost terminat niciodată: Dune. Jodorowsky's Dune spune povestea a ceea ce trebuia să fie adaptarea pentru marele ecran a cărţii SF Dune de către regizorul chilian Alejandro Jodorowsky. Distribuţia filmului ar fi trebuit să includă nume precum Salvador Dali, Orson Welles sau Mick Jagger. Regizorul i-a inclus în echipa sa şi pe artistul de benzi desenate Moebius, pe pictorul suprarealist H.R. Giger, pe scenaristul Dan O'Bannon (care mai târziu a lucrat la Alien), iar pe fiul său l-a supus unui antrenament de arte marţiale timp de 2 ani pentru rolul pe care ar fi trebuit să-l joace. Jodorowsky's Dune va fi proiectat prin amabilitatea Forum Film România.
 
De la ora 23.10 va avea loc proiecţia lungmetrajului de ficţiune, aflat în competiţie, Casa Grande, care este regizat de Fellipe Barbosa, al cărui nume figurează printre Cele 25 de feţe noi ale filmului independent, un clasament realizat de către Filmmaker's Magazine. Filmul va rula în prezenţa scenaristei Karen Sztajnberg.
 
Duminică, 17 august, la Cinema Studio, de la 17.30, încadrul Serii HBO vor putea fi vizionate Remembering the Artist: Robert de Niro, Sr. (R. Perri Peltz şi Geeta Gandbhir) - un documentar despre povestea pictorului Robert Henry de Niro, tatăl celebrului actor care îi şi poartă numele - şi Love Child (R. Valerie Veatch), un documentar care prezintă primul caz de dependenţă de internet, într-o lume în care virtualul este noua realitate.
 
De la ora 20.00, la Arena Verde Stop va începe Gala de Închidere a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul 2014, în cadrul căreia vor fi premiaţi câştigătorii secţiunilor de scurtmetraj şi lungmetraj, conform votului publicului.

Gala va fi urmată de concertul trupei URMA, apoi de proiecţia, în avanpremieră în România, a ultimului film în care a jucat Philip Seymour Hoffman, A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbijn.

De la ora 23.45 vor rula filmele câştigătoare ale Secţiunii Scurtmetraje şi Trofeul Anonimul.


Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România,  Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române - coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august 2014, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
 
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Vodafone România
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB Bucharest, TNT Romania, VH Electronic, Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Hotel Ibis Gara de Nord,  Forum Film, Transilvania Film, Independenţa Film, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee, Shift, Ristorante Neptunus

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus