Luni, 8 septembrie 2014, Undercloud a continuat cu seria internatională, prin spectacolul Așteptându-l pe Godot, al companiei maghiare FORTE, în regia lui Horváth Csaba, la ora 21.00. Un spectacol axat în special pe limbajul corporal, o propunere coerentă de teatru fizic, în care coregraful / regizorul și membrii trupei încearcă să prezinte relația specială a lumii lui Beckett cu moartea, tăcerea și muzica. Cel mai important element al spectacolului este chiar trupul interpreților. Spectacolul se va juca în limba maghiară, dar va fi subtitrat în limba engleză. FORTE este o companie tânără, fondată de regizorul și coregraful Csaba Horváth, în 2005. Grupul de actori și dansatori experimentează o formă de expresie necunoscută până acum în Ungaria. Scopul lor este să creeze un limbaj nou, omogen, cu ajutorul corpurilor, vocilor, dansului, muzicii și textului. Teatrul fizic, așa cum este înțeles de membrii companiei, încearcă să gândească diferit povestirea, situațiile, construcția scenei, timpul scenic, spațiul de joc, dramaturgia întregului spectacol.
Ultimele patru zile de Undercloud propun și o ofertă teatrală românească variată, de teatru și dans. Luni, de la ora 18.00, Poezia visului, în regia lui Miriam Răducanu, cu Lari Giorgescu, un one-man show de teatru poetic, bazat pe creația lui Emil Botta. "Creația celui ce a fost un mare actor și excepțional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei și metafore într-un format teatral", spune Miriam Răducanu.
Într-un alt registru, Prestăm servicii artistice, luni, de la ora 19.00, deschide o fereastră către culisele teatrului, pentru ca spectatorul să poată să vadă ce presupune crearea unui spectacol, ridicarea lui de la zero. Ai șansa să intri în culisele unui teatru și să vezi ceea ce un spectator nu vede în mod obișnuit: câte scrumiere s-au umplut, câte cafele s-au băut pe jumătate, cate înjurături pe secundă s-au rostit, câte nopți nedormite au petrecut și de câte ori s-a schimbat distribuția pentru ca spectacolul să ajungă în forma finală.
Marți, 9 septembrie 2014, de la ora 20.00, spectacolul Novecento, cu Claudiu Bleonț și George Albert Costea, oferă o interpretare teatrală a romanului Novecento de Alessandro Baricco, ce spune povestea unui pianist care nu cunoaște lumea, dar a cărui lume interioară este mult mai complexă decât realitatea obiectivă. Un Claudiu Bleonț care simte și interpretează acest text ca pe propria poveste, ajutat la duelul pianiștilor de tânărul și talentatul George Albert Costea, actor al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova. Interesant că pentru scena duelului pianiștilor, cei doi actori au căzut de acord ca opozantul lui Novecento să folosească limbajul dansului (accentuează ideea că Novecento face muzică, celălalt face... altceva).
Tot miercuri, 10 septembrie 2014, Vocea umană, un spectacol care s-a jucat la Teatrul Cockpit din centrul Londrei. Un one-woman show cu Oana Pellea, nominalizată la premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în anul 2011. Un singur personaj pe scenă și un telefon care sună. O femeie care răspunde și care e îndrăgostită. Nimic nu se aude dincolo de vocea ei. În jurul sonorității propriului corp, ea construiește o lume. Totul pleacă de la această femeie desculță într-o cameră însingurată, care așteaptă un telefon de la un bărbat de care s-a despărțit. Așteaptă ultimul lui apel, iar în gestul simplu prin care ridică receptorul năvălesc toate speranțele și amintirile, laolaltă cu toate regretele și spaimele pe care le lasă în urmă adjectivul "părăsită".
Joi, 11 septembrie 2014, la ora 19.00, va avea loc Gala de închidere a festivalului, în cadrul căreia se vor acorda premiile, decise de juriul format din Sanda Manu - regizor, George Ivașcu - actor și directorul Teatrului Metropolis, Irina Ionescu - teatrolog, Ludmila Patlanjoglu - critic de teatru, Cristina Bazavan - jurnalist, blogger. Premiile Festivalului de Teatru Independent Undercloud 2014: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul Undercloud pentru originalitate și inovație, Premiul pentru regie, Premiul pentru cea mai bună actriță, Premiul pentru cel mai bun actor.
Cea de-a șaptea ediție a Festivalului de Teatru Independent Undercloud se va închide joi, 11 septembrie 2014, la ora 22.00, cu spectacolul Mecanica inimii, în regia lui Chris Simion, cu Marius Manole, Marian Râlea, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu și Șerban Pavlu. O adaptare după romanul omonim al lui Mathias Malzieu, Mecanica inimii este o emoționantă poveste de dragoste, în care un băiețel are în loc de inimă un ceasornic foarte fragil, din cauza căruia trebuie să evite emoțiile cele mai puternice, mai ales dragostea.
Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului (orar: 12:00-21:00)
Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informații suplimentare la numărul de telefon 0727.100.856 sau pe www.undercloud.ro
Eveniment promovat de: 24 FUN, România Liberă, Academia Cațavencu, Elle, IQads, HotNews.ro, Rock FM, Realitatea.net, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis.ro, 121.ro, Port.ro, Observator Cultural, metropotam.ro, DecâtoRevista, Yorick.ro, bazavan.ro
Eveniment creat și produs de: Asociația Culturală Undercloud
Parteneri: ArCub
Co-producători: 360 Revolution, Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului.
Sponsor principal: Beck's
Festival susținut de: Raiffeisen Bank
Parteneri: Vodafone M-Pesa, D-Link, Aqua Carpatica, Ibis Hotels, Class Living, Institutul Cultural Maghiar - "Balassi" din București, British Council