septembrie 2014
Festivalul Docuart Fest, Bucureşti, 2014
Au rămas câteva zile până la startul Bucureşti Docuart Fest 2014. Festivalul care se va desfăşura în perioada 1-5 octombrie 2014 aduce în prim plan filmul documentar românesc, îl cinsteşte şi premiază. Cu peste 50 de filme înscrise în primă fază, în cadrul competiţiei se află acum 21 de documentare selectate de un juriu prestigios, care vor rula pe parcursul câtorva zile, înfăţişând realităţi rare şi poveşti de viaţă surprinse prin spiritul şi arta documentarului.

Cele 5 zile de festival găzduiesc proiecţii care vor fi descifrate de înşişi realizatorii lor în sesiuni de Q&A programate la sfârşitul fiecărui film. Spectatorii pot interacţiona cu regizorii filmelor înscrise, dar şi cu personalităţile care semnează cele trei sesiuni de masterclass.

Dana Bunescu, monteur şi inginer
de sunet prezent pe genericul unui număr impresionant de producţii româneşti, vine să vorbească despre funcţia semantică şi sintactică a montajului, pe 2 octombrie 2014, începând cu ora 11:00. Jurnalista Paula Herlo, distinsă cu numeroase premii pentru campaniile sociale desfăşurate, ne vorbeşte pe data de 3 octombrie 2014 de la aceeaşi oră despre documentarul de investigaţie. Penultima zi de festival, 4 octombrie 2014, pregăteşte o discuţie despre documentarul istoric şi filmul cu rol de document, avându-l în prim plan pe regizorul Florin Iepan, nume care semnează filme precum 10 minute cu clasa muncitoare, Născuţi la comandă - decreţeii sau Odessa. Aceste trei filme vor rula şi în ultima zi de festival, pe 5 octombrie 2014, într-o scurtă retrospectivă a carierei regizorului Iepan.

Tot duminică, 5 octombrie 2014, Bucureşti Docuart Fest culminează prin proiecţii excepţionale ale unor documentare despre artă în regia lui Laurenţiu Damian, Francisc Mraz şi Cornel Mihalache. Uşile Cinematecii Eforie vor fi deschise cinefililor pentru o experienţă fulminantă în materie de film şi cunoştinţe în cinematografie.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus