octombrie 2014
Les Films de Cannes à Bucarest, 2014
Bérénice Bejo vine pentru prima dată în România, la Les Films de Cannes à Bucarest, 2014, pentru premiera celui mai recent film al ei, The Search, alături de regizorul Michel Hazanavicius. Lansat în competiţie la Cannes 2014 şi distribuit în România de Independenţa Film, filmul este o dramă impresionantă care urmăreşte destinele a patru personaje în războiul din Cecenia. Bejo are rolul unei activiste pentru drepturile omului care se zbate să atragă atenţia lumii asupra atrocităţilor de acolo.


Una dintre cele mai în vogă actriţe ale momentului în Franţa, Bejo are peste 35 de filme în portofoliu şi numeroase premii şi nominalizări. Ea le va vorbi tinerilor actori şi pasionaţilor de film despre actorie, provocări şi succes, sâmbătă, 25 octombrie 2014, de la 12.00, la Cinema Elvira Popescu. 

Născută în Argentina, dar stabilită în Franţa, după ce familia ei a fugit din ţară din cauza dictaturii, Bérénice Bejo a crescut într-un mediu de cineaşti, tatăl ei fiind regizor. A intrat în atenţia publicului şi a presei cu partitura din Meilleur espoir féminin, regia Gérard Jugnot, pentru care a obţinut o nominalizare la César tocmai pentru "Tânără speranţă", în 2000. A urmat succesul cu OSS 117: Le Caire, nid d'espions (2006), o foarte amuzantă parodie a filmelor cu spioni, văzută de  peste 2 milioane de spectatori numai în Franţa şi proiectată la Bucureşti. A fost prima colaborare a trio-ului Michel Hazanavicius - Jean Dujardin - Bérénice Bejo. 

Recunoaşterea internaţională a venit o dată cu The Artist, filmul mut care a dominat galele de premii pe anul 2011 şi care i-a adus nominalizări la Oscar, Globurile de Aur şi BAFTA pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. Cu simpatica Peppy Miller, o starletă de Hollywood care se adaptează rapid la filmul vorbit, a câştigat şi trofeul César pentru interpretare feminină în rol secundar. The Artist, regizat de Michel Hazanavicius şi distribuit de Forum Film, va fi proiectat cu intrare liberă la festival. 
 
Performanţa ei în Le Passé, drama iranianului Asghar Farhadi despre o femeie care se confruntă cu propriile alegeri, a fost recompensată cu Premiul de interpretare la Cannes 2013. Cu un an înainte, a fost gazda ceremoniilor de deschidere şi închidere ale Festivalului de la Cannes 2012. În acelaşi an, 2012, a primit Premiul Romy Schneider, acordat speranţelor feminine din cinema-ul francez. 

Începând de miercuri, 15 octombrie 2014, au fost puse vânzare primele bilete la proiecţiile Les Films de Cannes à Bucarest. Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete şi de pe www.eventbook.ro, în cazul cinematografelor Patria şi Elvira Popescu, şi doar de la casierie, pentru Cinema Studio. Preţul este de 10 sau 15 lei, în funcţie de ora la care are loc proiecţia.
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus