Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Berlin, 2015

AFERIM! este singurul film românesc din competiţia oficială de la Berlinale 2015


ianuarie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Lungmetrajul AFERIM! în regia lui Radu Jude a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Evenimentul ajuns la cea de-a 65-a ediţie se va desfăşura în perioada 5-15 februarie 2015.

AFERIM! este singurul film românesc selectat în Competiţia Oficială a Berlinalei alături de producţii precum Queen of Desert (regia Werner Herzog), Taxi (regia Jafar Panahi), Knight of Cups (regia Terrence Malick), Eisenstein in Guanajuato (regia Peter Greenaway).

Din distribuţie fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, AFERIM! în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).


Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător Ada Solomon.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor Lampa cu căciulă, Alexandra, O umbră de nor, Trece şi prin perete, producţii care au câştigat numeroase premii. Lungmetrajul de debut, Cea mai fericită fată din lume a fost distins cu Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa.


Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012.

Toată lumea din familia noastră a obţinut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d'Or şi Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi Premiul pentru regie alaturi de Premiul Publicului la B-EST IFF.

Ultima prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin a fost înregistrată în urmă cu doi ani atunci când pelicula Poziţia Copilului produsă de Ada Solomon a câştigat Trofeul Ursul de Aur.

AFERIM! este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.  Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2015
 Toate articolele despre Aferim!


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cum conştientizăm un moment - Victoria, Ion Indolean
 Suntem mult mai liberi decât credem - Sworn Virgin / Vergine Giurata la 45 Molodist International Film Festival, Kiev, 2015, Ion Gnatiuc
 Aferim!: un joc al minţii cu neantul valah, Mihai Fulger, un interviu cu Radu Jude
 Ursul de argint pentru Radu Jude - Aferim! la Berlin, 2015, Comunicat de presă
 Premiile Festivalului de la Berlin, 2015, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2015


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer