martie 2015
Festivalul TIFF 2015
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Asociaţia Culturală Control N organizează cea de-a patra ediţie a Transilvania Talent Lab (TTL) - o platformă de training pentru încurajarea cineaştilor la început de carieră şi un prim pas în introducerea lor în industria filmului.

Ediţia cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab va avea loc în perioada 31 mai - 6 iunie şi va fi unul dintre evenimentele dedicate profesioniştilor în domeniu la TIFF 2015. Industriei de film, locale şi internaţionale, i se va acorda o atenţie specială la cea de-a 14-a ediţie TIFF, prin organizarea unor evenimente, training-uri şi ateliere de film ce au ca scop aprofundarea cunoştinţelor în domeniu pentru cei aflaţi la începutul carierei şi dezvoltarea unei relaţii profesionale de lungă durată între reprezentanţii industriei din întreaga lume (producători, agenţi, distribuitori, organizatori de festivaluri, etc).

Structura Transilvania Talent Lab se modifică începând cu această ediţie. Cele 5 zile dedicate laboratorului oamenilor de film se transformă în 7 zile de workshop intensiv, cu scopul de a educa şi promova tineri cineaşti la început de carieră (scenarişti, regizori, producători), ce se află în etapa de dezvoltare cu primul lor proiect cinematografic de lungmetraj (ficţiune sau documentar). Transilvania Talent Lab se adresează cineaştilor din România şi Republica Moldova.

Participanţii trebuie să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Sunt invitaţi să se înscrie atât cei cu pregătire universitară în domeniul filmului, cât şi cei fără. Participarea este, însă, condiţionată de o experienţă relevantă în domeniu. Vor fi selecţionaţi 8 participanţi, împărţiţi în două categorii: 4 scenarişti / regizori şi 4 producători. Pentru scenarişti/ regizori selecţia se face în baza unui proiect cinematografic (ficţiune sau documentar) aflat în stadiul de dezvoltare. Producătorilor, selectaţi în funcţie de CV, scrisoare de motivaţie şi experienţa practică anterioară, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor. Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist / regizor + 1 producător) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect în parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care să permită interacţiunea directă între scenarişti/regizori şi producători, precum şi o experienţă hands-on la finalul workshop-ului. Programul este condus de doi traineri principali cu o experienţă vastă în dezvoltarea şi evaluarea unui proiect, market-uri de co-producţie şi consultanţă în dezvoltare de film.

Pe lângă lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizează şi o serie de masterclass-uri cu invitaţi ai festivalului, dedicate atât celor 8 participanţi, cât şi publicului prezent la Cluj.

Participanţii Transilvania Talent Lab beneficiază de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF 2015.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 27 februarie - 26 aprilie 2015. Înscrierile se fac exclusiv online, pe site-ul tiff.ro, urmând paşii aplicaţiei electronice.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada workshop-ului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanţii care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 8 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei; cea mai bună dintre acestea va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab, iar aplicantul va fi scutit de taxa de înscriere.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul workshop-ului şi despre desfăşurarea acestuia puteţi accesa www.tiff.ro sau scrie la adresele [email protected] sau [email protected].

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 29 mai şi 7 iunie 2015, la Cluj-Napoca. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Descarcă sinopsisurile filmelor, TIFF 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus