Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2015

Start pentru înscrierile la a doua ediţie Transilvania Pitch Stop la TIFF, 2015


aprilie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 31 mai - 6 iunie 2015, cea de-a doua ediţie a proiectului Transilvania Pitch Stop (TPS). Dedicat profesioniştilor din industria de film din România şi din Republica Moldova, TPS are scopul de a descoperi şi de a sprijini o selecţie puternică de proiecte de lungmetraj, de a oferi training şi o platformă de prezentare şi networking realizatorilor. Înscrierile sunt deschise până pe 17 aprilie 2015.

TPS le oferă participanţilor şansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu, pe proiectul cu care au aplicat, şi de pregătire în vederea susţinerii lui în cadrul unui eveniment public, în prezenţa unor potenţiali parteneri internaţionali. Aplicaţiile TPS sunt deschise tuturor regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, care au un proiect de lungmetraj de ficţiune, în faza de dezvoltare. Este recomandată, dar nu obligatorie, prezenţa unui producător ataşat proiectului.


Din totalul aplicaţiilor vor fi selecţionate cinci, regizorul şi producătorul (în cazul în care există) urmând să fie invitaţi la Cluj-Napoca, la atelierele special concepute pe durata Transilvania Pitch Stop, în cadrul TIFF. Se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului şi trainerii. Accentul activităţii în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar şi pe consultanţa la nivel de scenariu şi structură dramaturgică din partea trainerilor şi experţilor implicaţi. Se va pune un accent deosebit pe interacţiunea dintre grupuri şi familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii.

Din totalul aplicaţiilor vor fi selecţionate cinci, regizorul şi producătorul (în cazul în care există) urmând să fie invitaţi la Cluj-Napoca, la atelierele special concepute pe durata Transilvania Pitch Stop, în cadrul TIFF. Se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului şi trainerii. Accentul activităţii în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar şi pe consultanţa la nivel de scenariu şi structură dramaturgică din partea trainerilor şi experţilor implicaţi. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe interacţiunea dintre grupuri şi familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii.

Cele două proiecte câştigătoare ale primei ediţii TPS au fost Tatăl mută munţii (scenariu şi regie Daniel Sandu) şi Mariţa (scenariu şi regie Cristi Iftime), un proiect produs de HiFilm Productions, care a obţinut finanţare pentru debut la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei, în toamna anului trecut. De asemenea, Mariţa este unul dintre proiectele dezvoltate în cadrul workshop-ului european de dezvoltare de scenarii ScripTeast 2014-2015. În urma parteneriatului dintre TIFF şi Festivalul de la Locarno, cele două proiecte premiate au participat şi la sesiuni organizate de matchmaking cu profesionişti din industrie, în cadrul Locarno Industry Days. 

Cei interesaţi să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 17 aprilie 2015. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link.
 
Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicaţiei pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro şi la adresa de mail [email protected].

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie 2015) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Descarcă sinopsisurile filmelor, TIFF 2015 aici.. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2015


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Intimitatea unor istorii cu final nefericit - Cobain: Montage of Heck & Amy, Lucian Maier
 Legătura cosmică dintre poveştile dure ale vieţii - Relatos salvajes / Wild Tales la MUBI, Vasile Baghiu
 Cinefilaj - Box & Nude Area, Irina Trocan
 Pentru mine toţi sunt băieţi - Un etaj mai jos, Simona Marcu
 Tentativă de reimaginare a genului western - Slow West la TIFF, 2015, Mădălina Pojoga
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2015


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer