aprilie 2015
Festivalul TIFF 2015
Am intrat în ultima săptămână de înscrieri pentru cea de-a patra ediţie a Transilvania Talent Lab (TTL) - platformă de training pentru cineaşti la început de carieră, organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N. Doritorii se mai pot înscrie la TTL2015 până în data de 26 aprilie 2015, urmând paşii aplicaţiei de pe www.tiff.ro.

Cu o structură nouă, desfăşurată pe o perioadă mai lungă, între 31 mai şi 6 iunie 2015, ediţia cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab va oferi training de specialitate unui număr de 8 realizatori de film - 4 scenarişti / regizori şi 4 producători. Cei 8 participanţi vor avea ocazia sa lucreze intensiv pe proiectele selecţionate alături de doi traineri, profesionişti în domeniu. În acest an seminariile şi studiile de caz din cadrul TTL vor fi susţinute de Sirkka Möller şi Martina Bleis - două dintre cele mai active profesioniste în domeniul consultanţei şi training-ului pe proiecte cinematografice.

Sirkka Möller revine la Cluj, ca trainer-invitat al Transilvania Talent Lab. Lucrează pentru festivaluri internaţionale de film din 1988. Are o vastă experienţă în selecţie de filme, vânzări, dezvoltare de proiecte şi educaţie şi e un moderator constant în evenimentele din industria cinematografică. Între 2007 şi 2010 a fost reprezentantul companiei de vânzări Deckert Distribution. Printe altele a fost selecţioner la DOK Leipzig, Sheffield IDF, FID Marseille şi Fribourg IFF. Din 2006 este membru al comitetului de selecţie al secţiunii Panorama din cadrul Berlinale şi coordonează proiectul Doc Station pentru Berlinale Talent Campus. Locuieşte în Berlin şi lucrează pe plan internaţional pe post de curator şi consultant.

Martina Bleis este membră a comitetului de selecţie din cadrul Berlinale Co-Production Market şi are rolul de consultant pentru producătorii care au proiecte selecţionate. De asemenea, coordonează toate publicaţiile şi partea de presă şi comunicare a Berlinale Co-Production Market.  Din 2011, Martina este de asemenea consultant pentru Connecting Cottbus - East West Co-Production Market din cadrul Fesivalului de Film de la Cottbus, din Germania. Martina a mai colaborat cu o serie de alte instituţii şi evenimente internaţionale din Industrie în rolul de Consultant. Printre acestea se numără: Telefilm Canada, Berlinale Talents, Cinema do Brasil, PriFilmFest Pristina, Co-Production Forum Moscova şi Odessa International Film Festival.

Transilvania Talent Lab se adresează cineaştilor din România şi Republica Moldova.

Sunt invitaţi să se înscrie atât cei cu pregătire universitară în domeniul filmului, cât şi cei fără. Participarea este, însă, condiţionată de o experienţă relevantă în domeniu. Vor fi selecţionaţi 8 participanţi, împărţiţi în două categorii: 4 scenarişti/ regizori şi 4 producători. Pentru scenarişti / regizori selecţia se face în baza unui proiect cinematografic (ficţiune sau documentar) aflat în stadiul de dezvoltare. Producătorilor, selectaţi în funcţie de CV, scrisoare de motivaţie şi experienţa practică anterioară, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor.

Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist / regizor + 1 producător) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect în parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care să permită interacţiunea directă între scenarişti/regizori şi producători, precum şi o experienţă hands-on la finalul workshop-ului.

Pe lângă lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizează şi o serie de masterclass-uri cu invitaţi ai festivalului, dedicate atât celor 8 participanţi, cât şi publicului prezent la Cluj.

Participanţii Transilvania Talent Lab beneficiază de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF 2015.

Cei interesaţi se pot înscrie până în data de 26 aprilie 2015. Înscrierile se fac exclusiv online, pe site-ul tiff.ro, urmând paşii aplicaţiei electronice.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul workshop-ului şi despre desfăşurarea acestuia puteţi accesa www.tiff.ro sau scrie la adresele [email protected] sau [email protected].
 
Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF)  va avea loc între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Asociaţia Culturală Control N şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania mulţumesc partenerilor: Zile şi Nopţi, Cinemagia, Liternet,  Film Reporter, CinemaRX, Decât o Revistă, Cinefan, AaRC - All About Romanian Cinema.

Descarcă sinopsisurile filmelor, TIFF 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus