România Liberă / august 2005
Nu, nu a început războiul, ci este vorba de (încă) un nou spaţiu teatral independent, denumit Teatrul Desant şi gestionat de grupul Persona şi iniţiativa dramAcum, ale căror spectacole le-aţi putut vedea deja în alte spaţii de joc alternative.

Acestora le-a fost pus la dispoziţie, în mod generos, de către compania Romtelecom spaţiul unui fost magazin al său de telefoane situat în bdul Ion Mihalache, nr. 123 (colţ cu strada Ghiţă Hagi, dacă nu ştiaţi că există aşa ceva; parcă n-a murit, Doamne, iartă-mă!). Dacă se vor dărîma pereţii din interior, va fi ceva loc de joc, dacă nu, se pot face spectacole cu geometrie variabilă; plus subsolul, care va fi integrat şi el în acest proiect.

Generoasele idei au fost prezentate de cei implicaţi, cum ar fi Antoaneta Zaharia, Iulia Popovici şi regizorul Radu Apostol. Toţi sunt oameni tineri şi foarte tineri, care vor să facă un teatru pentru "aici şi acum". Deocamdată, spaţiul există, dar bani ioc; se vor căuta finanţări pentru multele proiecte aflate în intenţie.

Un prim happening putem spune că a avut deja loc, atunci cînd reportera de la Pro TV încerca disperată să afle, de la oamenii care treceau pe stradă, cum li se pare că, acolo unde veneau să cumpere telefoane, găsesc acum un... teatru.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus