Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2015

Documentarul Reţeaua la Ziua HBO la TIFF, 2015


iunie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Documentarul Reţeaua în regia lui Claudiu Mitcu va fi proiectat pe 4 iunie 2015, de "Ziua HBO", în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Evenimentul va avea loc în prezenţa regizorului dar şi a echipei de producţie a filmului.

Reţeaua va rula joi 4 iunie 2015, de la ora 19.30, la Cinema Arta din Cluj Napoca, accesul la proiecţie fiind liber, în limita locurilor disponibile.


În România ultimului deceniu, lipsa unor medicamente esenţiale pentru tratamentul cancerului a afectat mii de pacienţi. Deşi, teoretic, statul român le garantează cetăţenilor lui dreptul la viaţă, mii de bolnavi nu au putut începe tratamentul la timp, l-au început cu întârziere sau au urmat un tratament incomplet, cu efecte devastatoare asupra şanselor lor de supravieţuire. Pentru mulţi dintre ei  ajutorul a venit de la o reţea de anonimi, cunoscută mai târziu ca "Reţeaua Citostaticelor".

Timp de 5 ani, peste 400 de români care locuiesc în Europa de Vest, rudele lor sau simpli turişti au cumpărat şi au adus în România medicamentele necesare pacienţilor aflaţi în impas sau medicilor acestora. Fără vreo recompensă materială, de multe ori chiar pe propria cheltuială. Documentarul Reţeaua urmăreşte drumul medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria şi Ungaria până la pacienţii din România, ne prezintă modul în care reţeaua funcţiona şi pe o parte dintre actorii-cheie ai acesteia.

Filmul este produs după o investigaţie jurnalistică realizată de Vlad Mixich.


Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor Nisipuri (2007), Australia (2009), Ciupelniţa, Circul vesel (2010) şi Noi doi (2011). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

Reţeaua este o producţie Parada Film şi WeAreBasca, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, cu participarea HBO România.

Descarcă sinopsisurile filmelor, TIFF 2015 aici.. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2015


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Intimitatea unor istorii cu final nefericit - Cobain: Montage of Heck & Amy, Lucian Maier
 Legătura cosmică dintre poveştile dure ale vieţii - Relatos salvajes / Wild Tales la MUBI, Vasile Baghiu
 Cinefilaj - Box & Nude Area, Irina Trocan
 Pentru mine toţi sunt băieţi - Un etaj mai jos, Simona Marcu
 Tentativă de reimaginare a genului western - Slow West la TIFF, 2015, Mădălina Pojoga
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2015


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer