octombrie 2015
Festivalul Naţional de Teatru se va putea vedea, în premieră în această a 25-a ediţie, nu doar pe scenele bucureştene, ci şi în ţară şi în străinătate.

Trei dintre cele mai aşteptate spectacole din FNT vor putea fi urmărite în transmisiuni directe oferite de Grand Cinema & More. Mein KampfSteaua fără nume şi BIZONI Fabula urbană #2 se vor putea urmări, pentru prima dată, în direct, în cinci oraşe din România: la Cityplex Constanţa, Cinema Trivale Piteşti, Cityplex Braşov, Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara şi, bineînţeles, la Grand Cinema & More Băneasa din Capitală.

Prin intermediul valorosului parteneriat încheiat cu Institutul Cultural Român, iubitorii teatrului românesc aflaţi în Londra, Viena şi Chişinău vor avea privilegiul de a veni în contact în timp real cu scena vie a evenimentului desfăşurat la Bucureşti, urmărindu-l în transmisiuni în direct de la sediile ICR Viena şi ICR Londra şi în Sala mare a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău.

"Proiectul cu Grand Cinema & More, pe care l-am început în 2014 cu Rinocerii de la Naţionalul craiovean, continuă astăzi, în premieră absolută în ţara noastră, căpătând o dimensiune naţională şi internaţională." sublinia Marina Constantinescu, director al Festivalului Naţional de Teatru. "E o noutate atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către Institutul Cultural Român şi difuzarea în străinătate a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 - 2015".

Seria de transmisiuni în direct va debuta pe 23 octombrie 2015, la ora 20:00 cu difuzarea piesei Mein Kampf de George Tabori, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Naţional de Teatru pe scena Teatrulului "I.L.Caragiale" din Bucureşti.

Transmisiunile continuă vineri, 30 octombrie 2015, ora 19.00 cu spectacolul Steaua fără nume de Mihail Sebastian, pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural European pentru UNESCO din Capitală.

BIZONI Fabulă urbană #2 după Pau Miró, realizat de Radu Afrim la Sibiu cu trupa Teatrului Naţional "Radu Stanca", va încheia seria de difuzări în direct a Festivalului Naţional de Teatru, în seara zilei de 1 noiembrie 2015, începând cu ora 20:00.


Biletele pentru transmisiunile în direct ale spectacolelor din cadrul Festivalului Naţional de Teatru pot fi achiziţionate online de pe www.grandentertainment.ro şi la casele de bilete ale locaţiilor partenere.
Cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a pus bazele unei colaborări cu Uniunea Teatrală din România - UNITER şi Institutul Cultural Român, oferind astfel unui număr cât mai mare de spectatori din Bucureşti, provincie şi din afara ţării oportunitatea de a viziona câteva dintre cele mai aşteptate producţii prezente în Festival.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus