octombrie 2015
EUROPAfest 2016
Eveniment cu tradiţie de 23 de ani, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti este cel mai prestigios concurs internaţional de muzică clasică derulat în România. Organizat anual din 1994, concursul include alternativ pian, vioară, flaut.
 
În perioada 14 - 21 mai 2016 are loc concursul de pian. Înscrierile sunt deschise până la 1 martie 2016. Valoarea totală a premiilor se ridică la 10.000 Euro. Muzicienii interesaţi găsesc regulamentul şi condiţiile de participare pe site-ul jmEvents.ro şi www.dinulipatti.ro.
 
Unul dintre programele de succes ale jmEvents, concursul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti are misiunea de a descoperi, a premia şi a promova valorile noii generaţii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artişti în construirea unei cariere de succes şi de a oferi o platformă de dialog multicultural, care încurajează performanţa.
 
Concursul este un eveniment de ţinută, care s-a remarcat în peisajul cultural autohton şi internaţional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanţi, dar şi datorită carierelor de succes şi recunoaşterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureaţii săi - Remus Azoiţei, în prezent Prof. la Royal Academy of Music în London, Alexandru Tomescu, câştigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier - solistă a Operei Zurich, fiind doar câteva exemple în acest sens. 
 
În prezent, câştigătorii sunt incluşi cu prioritate în programele naţionale şi internaţionale derulate de jmEvents - Turneul Laureaţilor, Summer Music Academy Sinaia, EUROPAfest Summer Edition, PROMS - Jazz & Classic.
 
Juriul concursului cuprinde experţi internaţionali recunoscuţi în domeniu, cu largă experienţă în identificarea şi educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.
 
Alături de competiţie, evenimentul include ateliere de măiestrie muzicală sub conducerea unor profesori de la academii europene de prestigiu.
 
Între 14 si 21 mai 2016, pianişti din întreaga lume vor concerta pe cele mai importante scene din Bucureşti şi Sibiu, iar Finala Concursului va include evoluţia celor mai buni muzicieni din concurs alături de orchestra filarmonicii.
 
Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos încurajează apropierea tinerilor români de cultură, în cadrul evenimentului permiţându-se studenţilor şi elevilor accesul liber la manifestări, în limita locurilor disponibile, dar şi prin implicarea unui număr de 50 tineri voluntari în derularea evenimentului. 
 
Informaţii suplimentare:
jmEvents.ro | +40 720 31 61 62 | [email protected] | www.jmEvents.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus