mai 2016
EUROPAfest 2016
La 10 ani de la debut, EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, şi-a câştigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artişti şi specialişti. Prezentând stiluri de jazz diferite, artişti ai noului val şi proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul şi-a construit o identitate puternică şi în peisajul cultural autohton, aducând în sălile de concerte un număr ridicat de spectatori.
 
În 2016 se anunţă o ediţie aniversară de anvergură, în Semifinala intrând 25 trupe de jazz intr-o varietate de formule scenice - sextet, quintet, quartet, trio si duo. Artişti din 26 de ţări  - SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar şi din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Hong Kong - China, Indonezia, Japonia, România, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela, vor prezenta noile tendinţe oferind un regal de jazz. Selecţia trupelor, realizată de specialişti, a avut la bază atât valoarea artistică, cât şi satisfacerea cerinţelor publicului. 
 
În perioada 14 - 21 mai 2016, sub sloganul "100% jazz and more" evenimentul invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăzneţe şi combinaţii surprinzătoare. O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor şi jam sessions animate de artişti de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câştigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum sună jazz-ul american, alături de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internaţionale prestigioase în portofoliu, participanţii vor transforma Bucureştiul în scena jazz-ului mondial.
 
Oricine iubeşte jazz-ul sau vrea să-l descopere este invitat de jmEvents la Bucharest International Jazz Competition. Pe lânga spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziţie, îşi poate alege şi o trupă preferată pe care să o susţină până în Finală.
 
Mai multe informaţii despre artişti se găsesc pe www.jazzcompetition.ro. 
 
Sub sloganul It's all about live quality music! EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale - jazz | blues | pop | clasic prezintă în perioada 12 - 21 mai 2016, peste 300 de artişti din 45 de ţări. Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda sa mai cuprinde: Opening Gala Concert - Bucureşti & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop şi muzică clasică, Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti, master-classes şi workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner şi Gala EUROPAfest. 
 
Informaţii suplimentare:
jmEvents.ro | +40 720 31 61 62 | [email protected] | www.jmEvents.ro
Facebook EUROPAfest: https://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest 
Facebook EUROPAfest: https://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus