mai 2016
EUROPAfest 2016
21 mai 2016, 19:00, Teatrul Odeon

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneşte patru genuri muzicale - jazz, blues, pop şi clasic, se apropie de finalul ediţiei cu numărul 23. Un eveniment mult aşteptat, Gala EUROPAfest, va avea loc sâmbătă, 21 mai 2016, la Teatrul Odeon, începând cu orele 19:00. Cei mai buni artişti, "crème de la crème" ai categoriilor de jazz şi clasic se vor aduna pe scena Sălii Majestic pentru a primi cuvintele de laudă ale juriului şi aplauzele spectatorilor. Cu aceeaşi ocazie are loc şi decernarea Diplomei de excelenţă din partea Casei Regale. Biletele se pot achiziţiona de la Teatrul Odeon.

 

O vorbă cântată la saxofon, un gând şoptit la chitară, o amintire transpusă la pian, sunete de vibrafon, muzicuţă, contrabass, percuţie au spus povestea EUROPAfest. Timp de zece zile, festivalul a adus notele muzicale în sufletele oamenilor. Artişti din toate colţurile lumii s-au strâns pe scenele din Bucureşti si Sibiu pentru celebrarea muzicii bune. Au fost zile în care emoţiile, notele muzicale şi creativitatea s-au îmbinat într-un dans al dorinţei de a fi cel mai bun.
 
Festivalul a adus publicului din România peste 300 de artişti din 45 de ţări, într-o agendă diversificată: Gala de deschidere, concerte de jazz, blues şi pop, concursul internaţional de pian cu un numar de 100 de pianişti, concursul internaţional de jazz cu 25 de trupe cu artişti din 26 de ţări, workshopuri de jazz, master-classes de pian, Caffe Festival Ibis, Piano Corner, Jam sessions şi Gala Laureaţilor.
 
Toţi artiştii au păşit în festival cu dorinţa de a uimi spectatorii, de a aduce buna dispoziţie şi de a da o nouă nuanţă ritmurilor muzicale. Inspiraţia, originalitatea şi energia au fost elementele primordiale în crearea unei atmosfere de poveste.
 
Prieteniile legate între participanţi, poveştile depănate în timpul concertelor, sălile pline şi surprizele neaşteptate au conturat starea de beatitudine a festivalului.
 
Spectatorii vor avea şansa de a asculta în Gala EUROPAfest cele mai bune trupe din cadrul Bucharest International JAZZ Competition, precum şi laureaţii de la Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti. Gala este dedicată tuturor artiştilor, o seară în care se sărbătoreşte excelenţa muzicală, iar Casa Regala va decerna Diploma de Excelenţă.
 
[email protected] / www.jmEvents.ro
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus