mai 2016
EUROPAfest 2016
Între 12 şi 21 mai 2016 fă-ţi loc în agendă pentru EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică. Bucureştiul şi Sibiul vor răsuna în acordurile a peste 300 de muzicieni din 43 de ţări - concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi evenimente neconvenţionale. Sub sloganul It's all about live quality music! în 2016 festivalul sărbătoreşte 23 de ani de muzică bună prin zece evenimente majore. EUROPAfest a primit in 2015 titulatura de festival EFFE - Europe's Finest Festivals, iar de 11 ani se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale. Mai multe detalii pe www.EUROPAfest.ro
 
Festivalul debutează pe 12 mai 2016 prin 2 concerte Opening Gala EUROPAfest derulate în oraşe diferite. În Bucureşti, pe scena Teatrului Odeon, de la 20:00 vom sărbători deschiderea ediţiei no. 23 pe acorduri de jazz şi blues alături de duetul FAR FROM CAROLINA | UK, SUA, care îl include pe Terry Lees, UK National Guitarist of the Year şi de DAN PAPIRANY BAND, cu muzicieni care au venit tocmai din Australia şi Noua Zeelanda. La Sala Thalia din Sibiu va evolua, începând cu ora 19:00, EKATERINA VALIULINA / Rusia, Elveţia - vioară, laureată EUROPAfest 2015, alături de Orchestra Filarmonicii din Sibiu sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore.
 
Între 14 şi 21 mai 2016, Capitala va fi animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz ale Europei. Sala Teatrelli va găzdui începând cu ora 19:00, un concert cu doua sau trei trupe care vor aduce publicului din România ultimele tendinţe de pe scenele de jazz din SUA, Canada, Europa, America de Sud şi Asia. Timp de o săptămâna, spectatorii se vor delecta cu momente interpretative unice, ce abundă de originalitate şi nonconformism, în compania a 25 de trupe cu artişti din 26 de ţări. Biletul e 30 lei şi se poate achiziţiona de la Sala Teatrelli sau din reţeaua eventim.ro.
 
EUROPAfest îmbraca primăvara şi în fundalul muzical al pianului. Între 15 şi 21 mai  2016 are loc cea de-a 23-a ediţie a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. 100 de pianişti din 35 de ţări vor transforma Bucureştiul într-un oraş de poveste, în care virtuozitatea, talentul şi rafinamentul se vor întrece în interpretări de excepţie în faţa unui juriu de specialişti internaţionali pentru premii de 10.000 Euro. La acest eveniment, elevii şi studenţii au accesul liber în limita locurilor disponibile.
 
Între 13 si 20 mai 2016 au loc concertele after-hours reunite sub brandul Caffe Festival Ibis. În fiecare seară, de la 20:00, spaţiul neconvenţional al cafenelei hotelului Ibis Gara de Nord găzduieşte muzicieni ai noului val de jazz, care te vor molipsi de bună dispoziţie şi poftă de viaţă, iar ritmurile ce oscilează între relaxant şi antrenant îţi vor acapara simţurile, pentru o terapie de muzică bună. Intrarea la un concert e 39 lei şi include o băutură la alegere. Grupurile de min 5 pers. au un discount, 35 lei / pers.
 
La Sibiu vor avea loc concerte simfonice desfăşurate pe scena Sălii Thalia, în perioada 12-20 mai 2016. Evenimentul de vârf este Best World Pianists în care vor evolua cei mai buni pianişti din concurs alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi.
 
Între 17 şi 20 mai 2016 sunt organizate master-classes şi workshopuri pentru pian şi jazz, cel mai aşteptat fiind cel condus de artista americancă Jane Solose.
 
Festivalul se încheie pe 21 mai 2016 cu Gala EUROPAfest care celebrează într-o atmosferă plină de emoţie şi entuziasm excelenţa muzicală. Evoluează cele mai bune trupe şi cei mai buni pianişti, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câştigătorii celor două concursuri. Cu aceeaşi ocazie va fi decernată Diploma de Excelenţă din partea Casei Regale.
 
Mai multe informatii pe http://www.europafest.ro
Informaţii suplimentare: [email protected] | http://www.jmEvents.ro
Facebook: http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus