ianuarie 2016
Omul Pernă
Comedia neagră Omul Pernă deschide anul 2016 la Teatrul Act. Omul Pernă, o comedie cu accente de thriller noir ce spune povestea unui scriitor (Katurian Katurian) interogat în legătură cu poveştile lui macabre şi asemănările dintre acestea şi o serie de crime petrecute în oraş, are prima reprezentaţie din noul an pe 14 ianuarie 2016, la ora 19:00.

"Mai că îţi vine să te întinzi, să te-nveleşti cu o pătură şi să asculţi poveştile spuse atât de frumos de Katurian, chiar dacă-s macabre. Ceva din tonul lui aduce linişte, chiar şi în momentele critice în care ştii că nimic din trecut nu mai poate fi salvat sau modificat." - Andreea Lupescu, Metropotam.ro.

​Este creaţia artistică o experienţă profund personală, adeseori întunecată şi introspectivă, sau un mijloc de a-i seduce pe alţii şi a crea modele? Unde este limita dintre realitate şi ficţiune şi ce se întâmplă când această graniţă se estompează? Omul Pernă nu îşi propune să răspundă la aceste întrebări, dar cu siguranţă le trezeşte în mintea spectatorului. Publicul este aşteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv.
 
Omul Pernă este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani. Textul a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 şi are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics' Circle Theatre Awards pentru debut în dramaturgie în 1996, iar în 2006 a câştigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de acţiune, cu filmul Six Shooter, scris şi regizat de el.
 
"Omul Pernă de la Act este unul dintre cele mai puternice, impecabil articulate spectacole din ultimii ani. Toţi cei patru actori - Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc şi Dan Rădulescu - se identifică remarcabil cu personajele lor purtătoare de mesaj deloc lesne de decodificat şi interpretat. Avem mulţi actori talentaţi dar numai unii au şi forţa spirituală, carisma, resursele emoţionale pentru a activa resorturile complicităţii cu sala, a asuma o partitură deopotrivă în plan intelectual, artistic şi expresiv." - Răzvana Niţă, Port.ro
 
"Omul Pernă este un spectacol puternic, cu un mesaj foarte subtil, un adevărat carusel de emoţii şi multe răsturnări de situaţie. Un spectacol viu, plin de naturaleţe, care pare că ia naştere acolo, în faţa ta." - Raluca Uluiţeanu, ralucauluiteanu.eu
 
Omul Pernă 
de Martin McDonagh
Cu: Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu şi Teodora Iancu
Regia: Eugen Gyemant / Scenografia şi grafica: Maria Nicola / Light design: Alexandru Macrinici şi Alexandru Mihailă / PR: Alina Neagu
Un proiect realizat de Fundaţia Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, finanţat de ArCuB prin programul cultural "Eşti Bucureşti" 2015.
Durata: 2 ore
Preţ bilete: 35 de lei
Rezervări la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / [email protected]
Mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.omulperna.ro şi pe pagina de Facebook facebook.com/OmulPerna13.
De: Martin McDonagh Regia: Eugen Gyemant Cu: Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Teodora Iancu

0 comentarii

În programul cultural

Teatrul Metropolis
29.03.2024 19,30

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus