Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Moartea domnului Lăzărescu

Cristi Puiu loveşte din nou! - Moartea domnului Lăzărescu


România Liberă, septembrie 2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
46 de filme europene se află pe lista de selecţie pentru European Film Awards pe 2005. Alegînd din această listă, cei 1600 de membri ai Academiei Europene de Film vor selecta, în următoarele săptămîni, nominalizările pentru diferitele categorii de premii. La începutul lunii noiembrie, nominalizările vor fi anunţate la Festivalul de Film de la Sevilla, din Spania. Ceremonia de premiere, la care vor fi anunţaţi cîştigătorii, va avea loc la Berlin, pe 3 decembrie.

Surpriza fericită, pentru noi, este că recentul film al lui Cristi Puiu, Moartea domnului Lăzărescu (a cărui premieră oficială românească are loc vineri 23 septembrie 2005 la Bucureşti, la cinema Studio), se află pe această listă, existînd astfel premisele pentru a ajunge printre fericiţii nominalizaţi din noiembrie. Alături de filmul său, pe listă se află filmele recente ale unor cunoscuţi regizori europeni. Dintre cei 65, cei mai notorii sunt: Costa-Gavras, Jacques Audiard, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Wim Wenders, Alex de la Iglesia, Michael Haneke, Terry George (Hotel Rwanda s-a văzut şi la noi), Arnaud Desplechin, Lars von Trier, Volker Schlöndorff, Marta Meszaros, Jean-Pierre Jeunet (Un long dimanche de fiancailles este al doilea film şi ultimul care a rulat, deocamdată, în sălile româneşti din această listă). Toate articolele despre Moartea domnului Lăzărescu


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 10 ani cu filmul românesc. Episodul 5 - Anul 2005, Iulia Blaga
 Stenogramă proces film - Moartea domnului Lăzărescu, Autori diverşi
 Umanitatea care te doboară - Moartea domnului Lăzărescu, Carmen Mezincescu
 Criticii de film online, fani ai domnului Lăzărescu, Iulia Blaga
 Moartea domnului Lăzărescu - Păcatul nepăsării, Mihnea Columbeanu
 Toate articolele despre Moartea domnului Lăzărescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer