aprilie 2016
EUROPAfest 2016
Caracterizat prin autenticitate, diversitate şi ţinută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediţie la promovarea unei imagini pozitive a României în întreaga lume. Singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale - jazz | blues | pop | clasic continuă şi în 2016 cu concerte de excepţie. Sub sloganul <i>It's all about live quality music!</i>, EUROPAfest prezintă în perioada 12-21 mai 2016, peste 300 de artişti din 43 de ţări - Europa, dar şi invitaţi speciali din SUA, Australia, Venezuela, Hong Kong sau Japonia.
 
EUROPAfest este primul eveniment căruia Casă Regală din România i-a acordat Înaltul Patronaj. În 2015, valoarea festivalului a fost reconfirmată de Comisia Europeană şi Parlamanetul European prin acordarea titulaturii EFFE, Europe's Finest Festivals.
 
Ca în fiecare an festivalul aduce o varietate de artişti din toată lumea. Cei mai mulţi se află pentru prima oară în România, aducând acel aer de prospeţime şi noutate, apreciat de spectatori şi specialişti deopotrivă. Prin concertele oferite în Bucureşti şi Sibiu, atât pe scene tradiţionale, cât şi în spaţii neconvenţionale, muzicienii de la EUROPAfest reuşesc creeze emoţie şi experienţe memorabile fiecărui ascultător.
 
Cele 10 zile de festival aduc o agenda plină - concerte, concursuri internaţionale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru totul culmineze cu Concertul de Gala din 21 mai 2016. Evenimentele EUROPAfest se desfăşoară în locaţii diferite pentru a da posibilitatea manifestărilor paralele: Teatrul Odeon, Sala Teatrelli, Sala Auditorium - Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub Gabroveni, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L'Estaminet şi Athenee Palace Hilton.
 
Directorul festivalului, Luigi Gageos declara "Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune. Am ales în echipa oameni care cred cu tărie muzică adevărată va dăinui şi se va bucură de apreciere, dincolo de contextul comercial, cu branduri care apar peste noapte, prin tactici de marketing. În cei 23 de ani de existenţă am ales intenţionat punem accentul pe conţinut, pe diversitate, pe noul val de artişti şi mai puţin pe imagine, pe împachetarea frumoasă care vândă. Cred avem un public avid de frumos, de lucruri de calitate care apreciază un festival autentic şi bucur văd numărul spectatorilor creşte exponenţial de la an la an."
 
Detalii despre concerte se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro.
 
Informaţii suplimentare şi fotografii: jmEvents.ro | [email protected]
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus