martie 2016
Programul de educaţie cinematografică CinEd - European Education for Youth
Platforma CinEd va fi lansată oficial în România vineri, 8 aprilie 2016, printr-o conferinţă de presă ce va avea loc la Institutul Francez din Bucureşti (sala Elvira Popescu) începând cu ora 11:30, în cadrul Festivalului Internaţional de Film NexT. La conferinţa de presă, la care sunt invitaţi nu doar jurnaliştii, ci şi cadrele didactice interesate de proiect, vor fi prezente Léna Rouxel (Coordonatoare a proiectului CinEd din partea Institutului Francez din Paris) şi Agnès Nordmann (Coordonatoare a departamentului de cinema din cadrul Institutului Francez din Paris). Vor fi prezentate obiectivele CinEd, utilitatea platformei, materialele pedagogice şi catalogul de filme la care profesorii şi elevii vor avea acces anul acesta.

Conferinţa de presă se continuă cu o invitaţie la dialog, în cadrul unei mese rotunde, la sala de cinema Elvira Popescu (12:30 - 14:30). Tema întâlnirii: importanţa educaţiei cinematografice în şcoli. Se va discuta despre necesitatea şi beneficiile educaţiei audiovizuale pentru elevi, despre obstacolele care există în a facilita accesul la aceasta, dar şi despre soluţiile existente.

La această întâlnire sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, profesori şi elevi care au luat deja parte la programe de educaţie cinematografică similare.

Tot în cursul lunii aprilie 2016, vor avea loc sesiuni de formare pentru cadrele didactice doritoare să ia parte la proiectul CinEd şi să organizeze proiecţii pentru elevi.

Înscrierile pentru sesiunile de formare se pot face până la sfârşitul lunii martie 2016, pe adresele de mail [email protected] (pentru învăţământul primar) şi [email protected]. (pentru gimnaziu şi liceu).

Participarea la sesiunile de formare este GRATUITĂ. Fiecare sesiune va dura aproximativ 2 ore şi va include, pe lângă prezentarea proiectului şi a modului în care pot fi folosite platforma şi materialele pedagogice, o analiză a filmelor CinEd, urmată de discuţii sub îndrumarea unui critic de film.

Vă reamintim că CinEd - European Education for Youth este o iniţiativă ambiţioasă de cooperare europeană, care aduce laolaltă organizaţii culturale din Franţa, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România. Primele 10 oraşe din România care vor beneficia de programele proiectului sunt Bucureşti, Alexandria, Buzău, Galaţi, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Timişoara, Ploieşti, Roman.
***
CinEd este un proiect iniţiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi implementat în România de Asociaţia Culturală Macondo şi Societatea Culturală NexT.
CinEd este un program co-finanţat de programul Europa Creativă/Media al Uniunii Europene.
Cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România.
Parteneri: Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din România, Institutului Cultural Român, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti
Sponsor principal: ROMGAZ
Recomandat de RFI România.
Parteneri media: Decât o Revistă, Intuitext, Didactic.ro, România Pozitivă, SuntParinte.ro, CinemaRX, All About Romanian Cinema, SUB25, LiterNet, Iqool, TeenPress, Clopotel.ro, Kids News, Ani de Şcoală, ExamenulTău.ro.
***
Pentru informaţii suplimentare, puteţi scrie la:
[email protected] - pentru proiecţii dedicate elevilor cu vârste între 6 si 10 ani
[email protected] - pentru proiecţii dedicate elevilor cu vârste intre 11 şi 18 ani

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus