Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Discordia

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Discordia, episodul V - Echipa


aprilie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Până acum, am întârziat să vă prezint şi restul celor care au luat parte la filmări. Voiam, întâi, să mă explic: simţeam că trebuie să stabilesc o grilă, pentru a-mi motiva alegerile estetice.

Echipa s-a mărit în momentul când am intrat în post-producţie, dar despre asta voi vorbi mai încolo. Eram, aşadar, Marius, Anda, Adi şi cu mine. Scenariul e scris în două personaje principale şi două episodice. Pe platou, mai aveam nevoie de cel puţin încă un sunetist, de un regizor asistent, de un scenograf, de un om bun la toate (best boy) şi de încă vreo două-trei persoane care să îşi asume mai multe sarcini, în funcţie de necesităţile de moment. Şi, evident, de actori, fără de care nu se poate.

Aşadar, am început căutările. Voiam să lucrez cu persoane pe care le ştiam şi în care puteam avea încredere. Pe scurt, cu care stabilisem un raport profesional. Anda mi-a propus-o pe Kinga Erdely ca scenograf şi am acceptat imediat. Cu Kinga, m-am întâlnit mult înainte de filmări, am discutat pe schiţele făcute de ea, am pus la punct atât aranjarea lucrurilor în cadru / mizanscena, cât şi tipul de vestimentaţie a protagoniştilor. Tot Anda, mi l-a propus pe Rareş Hanţiu pe postul de actor principal - privind retrospectiv, cu bune şi cu rele, s-a pliat pe cerinţele mele şi interpretarea lui ajută la conturarea disfuncţională a poveştii. Apoi, am vorbit cu Mădălina Pojoga şi Claudia Cojocariu, care îmi sunt colege la FilmSense şi pe care le apreciez foarte mult, pentru a împărţi sarcinile de fotograf de platou, clapper, asistentă. Mădălina s-a preocupat mai mult de primele două atribuţii, cât şi de verificarea continuităţii în cadru, iar Claudia a preluat cealaltă parte din fotografierea procesului, cât şi asistenţa de regie. Pe bruturi, au rămas indicaţiile ei, alături de ale mele, cum ar fi "acţiune", "la cadru", "sunetul, merge? camera?" şamd. A fost amuzant.

Actriţa principală o găsisem de mult, este sora mea, Ilinca Hărnuţ, cea datorită căreia am avut încrederea că voi putea duce la capăt proiectul.

Legat de best boy-ul proiectului, această titulatură m-a dus instant cu gândul la Ştefan Agănencei, un prieten drag care chiar a fost omul bun la toate şi, totodată, a devenit încet mascota echipei. Pe partea de sunet, am avut uşoare dificultăţi, pentru că cel care trebuia să preia această sarcină s-a retras cu puţin înainte de filmări, aşa că am apelat, cu toată încrederea, la Vlad Cantoreanu, care l-a luat în subordine pe Adi. De fapt, cei doi şi-au împărţit în mod democratic sarcinile şi au avut o etică a muncii absolut impecabilă.

(Va urma...)


O parte din echipă, înainte de filmarea unei scene de exterior

*Data viitoare, voi intra cu povestea, finalmente, în procesul de producţie.

Discordia este un film independent, scris şi regizat de Ion Indolean, la bază critic de film, şi produs de Hola Media. Deocamdată, Discordia nu poate fi văzut, fiind în perioada de înscriere la festivaluri. Puteţi, însă, urmări parcursul proiectului pe pagina lui de Facebook, cât şi pe LiterNet şi pagina acestuia de Facebook. Toate articolele despre Discordia


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Ion Indolean


Alte articole

 Gânduri pe marginea unui anumit tip de film - Discordia, Marian Rădulescu
 Discordia, episodul XV - În căutarea unui cinema nealiniat la vreo dogmă (sau, un soi de manifest) , Ion Indolean
 TIFF e festivalul care mi-a deschis ochii!, Flavia Dima, în dialog cu Ion Indolean
 Discordia, episodul XIV - Aproape de anul nou , Ion Indolean
 Discordia, episodul XIII - Acasă la Adrian Enescu II, Ion Indolean
 Toate articolele despre Discordia


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer