mai 2016
Discordia
Era decembrie 2015, eu mă întorceam de la Bucureşti cu sunetul pe un stick, iar la studio, la Hola Media în Cluj, se lucra la partea de rafinare a sunetului tras la faţa locului, la filmări...

Fac, însă, o mică paranteză, pentru că trebuie şi a venit momentul să îl introduc pe Horaţiu Curuţiu, cel care e producătorul filmului, cel care a pus bazele Hola, şi cel căruia îi mulţumesc pentru răbdare şi pentru iniţiativele pe care le-a avut. El a gândit posterul, el m-a ajutat să găsesc titlul filmului, el a făcut colorizarea, el a menţinut calmul atunci când au intervenit momente de criză. Cu el şi cu Cezar Enache, inginerul de sunet al filmului (altă persoană căreia trebuie să îi mulţumesc public!), am discutat ore întregi, timp în care au încercat să îmi explice, tehnic vorbind, ce e posibil şi ce nu este, legat de dorinţele mele. M-au iniţiat în lumea aceasta concretă, fizică, a cinema-ului, de care înainte mi-era frică. Am înţeles cum funcţionează programele pe care un film se post-produce şi se rafinează, iar parcursul pe care l-am făcut împreună sunt sigur că ne va ajuta foarte mult la proiectele viitoare.

... Era decembrie şi ne dădusem singuri termen limită ca până la Crăciun să terminăm filmul. Zis şi făcut. Rămânea să mai facem o vizionare, să ne asigurăm că totul este în regulă. S-a întâmplat şi asta. Am pornit Discordia - care atunci se numea altcumva, un titlu prea pretenţios - şi am privit. Ceva, totuşi, nu se lega în continuare.

(Va urma...)


În timpul filmărilor
 
*Data viitoare, voi încheia jurnalul prin a scrie despre cum am remediat "problemele" peste care, personal, nu puteam trece în legătură cu varianta la care ajunsesem.

Discordia este un film independent, scris şi regizat de Ion Indolean, la bază critic de film, şi produs de Hola Media. Deocamdată, Discordia nu poate fi văzut, fiind în perioada de înscriere la festivaluri. Puteţi, însă, urmări parcursul proiectului pe pagina lui de Facebook, cât şi pe LiterNet şi pagina acestuia de Facebook.
Regia: Ion Indolean Cu: Ilinca Hărnuţ, Rareş Hanţiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus