Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Discordia

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Discordia, episodul IX - Scene dintr-o producţie IV


,

aprilie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
(ZIUA ŞAPTE)

"S-au tras cadrele 7, 8 şi 9. Totul a mers mult mai bine faţă de ziua precedentă. Nu au existat probleme, cu toate că am fost puţin în urmă din cauză că pauza de masă a durat mai mult - i s-a stricat Andei maşina. Toată lumea strigă la / după Ştefan, care uneori e pe fază, alteori se relaxează jucându-se pe tabletă în curte. Se mai întâmplă să adoarmă pe câte un fotoliu. Toţi îl tratează în joacă, devenind uşor-uşor un fel de mascotă a echipei. La un moment dat, Marius l-a rugat să ţină o blendă şi, de lene, s-a rezemat de perete şi a încercat să o potrivească pe cap. Când l-am văzut, ne-am amuzat nemaipomenit!"

(ZIUA OPT)

"Am început la 6 dimineaţa, pentru a filma cadrele de exterior. După 9, lumina e prea puternică şi arde imaginea. Am mers în Piaţa Muzeului şi pe o altă stradă. Lumea curioasă trebuia oprită de fiecare dată, pentru a fi rugată să nu se uite în cameră. Am ajuns la concluzia că o parte, cea nesimţită, ori nu aude, ori aude şi nu îi pasă. Ce să-i şi faci?!"

"În casă, s-a tras cadrul 20 în care personajele iau prânzul. Rareş trebuie să dea o replică la final. S-au tras 9 duble a câte 3-4 minute. El nu a reuşit nicicum să spună replica aşa cum îşi dorea Ion, sau nu a putut să o spună deloc - de câteva ori, a mormăit-o, în alte rânduri a fost fals şi neconvingător. Asta a dus la nişte frustrări care, pe la dubla 6, l-au făcut pe Rareş să urle. Asta, spre nefericirea lui Vlad, care era la sunet şi s-a albit la faţă, în urma faptului că a asurzit pe moment. S-a luat atunci o pauză de zece minute, iar lumea s-a mai liniştit. A urmat pauza de prânz, cam irelevantă cel puţin pentru cei doi actori care deja mâncaseră pentru scenă nici mai mult nici mai puţin de nouă ori. Ilinca, foarte atentă la silueta ei, se umflase şi ulterior a zis că ziua asta a îngrăşat-o un kilogram."

(ZIUA NOUĂ)

"Azi a fost o zi scurtă şi la final s-a repetat din nou cadrul 21, în care cei doi au o discuţie mai lungă, foarte teoretică. A ieşit bine şi de data asta, dar este totuşi departe de aşteptările lui Ion."

(Mădălina Pojoga, iulie, 2015, Cluj-Napoca)

(Va urma...)
 

Ilinca şi Rareş - relaxare înainte de filmări
 
Discordia este un film independent, scris şi regizat de Ion Indolean, la bază critic de film, şi produs de Hola Media. Deocamdată, Discordia nu poate fi văzut, fiind în perioada de înscriere la festivaluri. Puteţi, însă, urmări parcursul proiectului pe pagina lui de Facebook, cât şi pe LiterNet şi pagina acestuia de Facebook. Toate articolele despre Discordia


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Ion Indolean
 Alte articole de Mădălina Pojoga


Alte articole

 Gânduri pe marginea unui anumit tip de film - Discordia, Marian Rădulescu
 Discordia, episodul XV - În căutarea unui cinema nealiniat la vreo dogmă (sau, un soi de manifest) , Ion Indolean
 TIFF e festivalul care mi-a deschis ochii!, Flavia Dima, în dialog cu Ion Indolean
 Discordia, episodul XIV - Aproape de anul nou , Ion Indolean
 Discordia, episodul XIII - Acasă la Adrian Enescu II, Ion Indolean
 Toate articolele despre Discordia


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer