mai 2016
Festivalul VedeTeatru, Buzău, 2016
Sâmbătă, 28 mai 2016, a început la Buzău cea de a XIII-a ediţie a Galei vedetelor - VedeTeatru. Tema festivalului în 2016 este muzica. Evenimentul reprezintă una dintre importantele manifestări culturale ale comunităţii buzoiene, aducând în prim plan spectacole importante, atât ale teatrelor de stat, cât şi producţii independente.
 
Această ediţie a Galei VedeTeatru marchează treisprezece ani de festival, de întâlniri norocoase cu artişti ai teatrului românesc, cu personalităţi culturale, treisprezece ani de spectacole-vedetă, de experienţe împărtăşite, de dialog creator şi schimb de energie. De asemenea, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate aniversării a două decenii de la inaugurarea primului teatru de proiecte din România - Teatrul "George Ciprian" din Buzău. Muzica este vedeta acestei ediţii, este personaj, magie, emoţie, inspiraţie şi, mai ales, limbaj universal. (Gina Chivulescu - Directorul Teatrului "George Ciprian", Buzău)
 
Festivalului are în componenţa sa mai multe secţiuni precum: Selecţia Oficială, Vedeta de Mâine, Vedete pentru Copii, Ateliere, Conferinţe/Lansări de carte şi alte evenimente conexe.

Publicul buzoian se va bucura de spectacole ale celor mai importante teatre din Bucureşti şi ţară, precum şi producţii independente. În selecţia oficială au fost alese spectacolele Zic Zac (UNATC "I.L. Caragiale" şi Godot Cafe-Teatru, Bucureşti), Motke Hoţul (Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti), West Side Story - manifestul unei generaţii (spectacol-conferinţă cu Răzvan Mazilu), ActOrchestra (Teatrul Naţional "I.L. Caragiale", Bucureşti), Priveşte înapoi cu mânie (Teatrul "Sică Alexandrescu", Braşov), Marea iubire a lui Sebastian (producţie independentă). Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 19.30, fiind urmată de un concert extraordinar Adrian Naidin & Band.

Juriul de specialitate este format din Doina Papp (critic de teatru), Gabriela Popescu (actriţă) şi Vlad Cristache (regizor). A fost ales, de asemenea, juriul publicului care va premia cel mai apreciat spectacol din cadrul selecţiei oficiale.

În Secţiunea Vedeta de Mâine participă spectacolele unor tineri actori de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale"- Bucureşti / Facultatea de Teatru, Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi - Facultatea de Arte / Teatru, Universitatea de Arte - Târgu-Mureş / Facultatea de Arte în Limba română, Universitatea din Craiova / Facultatea de Litere, Departamentul de Arte.

Festivalul are, de asemenea, spectacole dedicate copiilor (secţiunea Vedete pentru Copii), evenimente dedicate profesorilor şi elevilor (secţiunea "Ateliere") şi evenimente dedicate specialiştilor (secţiunea "Conferinţe / Lansări de carte"). Programul complet al evenimentelor din cadrul Festivalului VedeTeatru poate fi găsit pe site-ul Teatrului "George Ciprian" - aici.

Gala vedetelor - Vede Teatru este un eveniment organizat de Teatrul "George Ciprian", cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi cofinanţat de UNITER.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus