Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Cockoşi

Cockoşi, în regia lui Horia Suru, la Teatrul Naţional Bucureşti


iunie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Luni, 13 iunie 2016, de la ora 20.00, va avea loc la Teatrul Naţional din Bucureşti (Sala Mică) o reprezentaţie a spectacolului Cockoşi, de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru. Montat în premieră naţională în 2014 la Teatrul Act, spectacolul spune povestea unei relaţii de lungă durată şi eşecul despărţirii unui cuplu disfuncţional. O întâlnire tulburătoare cu o femeie necunoscută, la metrou, zdruncină o legătură ce începuse deja (de mult) să se clatine. Cea mai dificilă întrebare - lupt sau plec? - îşi găseşte răspunsuri diferite din partea fiecărui reprezentant al unui triunghi amoros puţin mai altfel.

Spectacolul a participat la numeroase festivaluri naţionale de teatru, fiind unanim apreciat atât din partea criticilor de specialitate, cât şi din partea publicului.

Tensionat şi super-inteligent construit, fără excrescenţe şi fără răsfăţuri regizorale, fără banalităţi glazurate oferite drept trufandale, fără goluri de aer ori căderi de tensiune. Cu învolburări în crescendo, cu încrâncenări atent cumpănite, cu multă, cu foarte multă umanitate. Cu o autenticitate absolut copleşitoare, cu un efect de real niciodată fisurat. (Mircea Morariu)

Din distribuţie fac parte actorii Rareş Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemeş şi Ionel Mihăilescu. Pentru rolul din acest spectacol, Vlad Nemeş a fost nominalizat la categoria Debut a Premiilor Galei UNITER, 2015.  

Spectacolul este coprodus de Asociaţia ENTHEOS şi GrayPlay Performing Arts. Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul mystage.ro - https://www.mystage.ro/spectacole/cockosi-170.

Dramaturg şi regizor de teatru, Mike Bartlett este unul dintre cei mai prolifici autori, scriind texte pentru teatru, radio, cinema şi televiziune (BBC, ITV, Big Talk, Drama Republic). Piesele sale au fost jucate în cele mai importante teatre din Marea Britanie. Piesa Cock a fost prezentată în premieră în 2010 la Royal Court Londra şi a câştigat Premiul "Laurence Olivier", cea mai importantă distincţie britanică, fiind montată ulterior pe Broadway.

Horia Suru este unul dintre cei mai apreciaţi creatori ai tinerei generaţii. A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, semnând încă din 2008 regia a numeroase spectacole. Cele mai recente montări ale sale sunt Columbinus la Teatrul Municipal Baia Mare, Umbre. Un studiu la Teatrul Excelsior Bucureşti şi Refugiul la Teatrul Odeon. Mai multe informaţii despre regizor şi despre spectacolele sale puteţi găsi pe site-ul horiasuru.ro.
  Toate articolele despre Cockoşi


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 S-a încheiat festivalul Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2014, Comunicat de presă
 Cockoşi şi nu prea, Anca-Maria Pănoiu
 Irelevanţă, numele tău este femeie - Cockoşi, Beatrice Lăpădat
 Premieră naţională la Teatrul ACT - Cockoşi de Mike Bartlett, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer