august 2016
Concursul Internaţional George Enescu, 2016
Concursul Enescu 2016 aduce pe scena Ateneului Român tineri artişti din întreaga lume, artişti consacraţi, precum şi laureaţi ai ediţiilor trecute cu o carieră internaţională, într-o ediţie care sărbătoreşte puterea visurilor care  duc societatea mai departe.

Concursul Enescu aduce tinerilor artişti câştigători premii în valoare totală de 115.000 de euro, precum şi prezenţa pe scena Festivalului Enescu 2017, în concerte alături de muzicieni şi de orcheste deja consacrate ale muzicii internaţionale precum Camerata Salzburg, Kamerata Kronstadt şi Filarmonica George Enescu.

Cel mai bine clasat concurent român la secţiunea Vioară a Concursului Enescu 2016 va fi distins cu o bursă de doi ani la Berlin, la prestigioasa Barenboim Academy, fondată de dirijorul Daniel Barenboim. Bursa este oferită de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română în plan internaţional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici şi Mariana Sârbu şi poartă numele unui important profesor şi violonist român, Ştefan Gheorghiu. De asemenea, Concursul Enescu aduce tinerilor artişti numeroase posibilităţi de promovare internaţională.

Provocarea pe care Concursul Enescu 2016 o lansează, atât pentru tinerii artişti, cât şi pentru public este  "Trăieşte-ţi visul!". Pornind de la valorile în care credea compozitorul George Enescu şi propunând o sărbătoare a visurilor care duc societatea mea departe, Concursul Enescu se desfăşoară într-un nou concept, care aduce pe scena Ateneului Român peste 19 recitaluri şi concerte extraordinare, reunind tineri artişti, artişti de renume internţional, precum şi laureaţi ai ediţiilor precedente ale Concursului Enescu.

Biletele şi abonamentele pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse în vânzare în reţeaua Eventim.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus