august 2016
Concursul Internaţional George Enescu, 2016
Anna Ţifu, Valentin Răduţiu, Ştefan Tarara, Josu de Solaun, Eun-Sun Hong, David Geringas, Peter Donohoe, Florin Croitoru, alături de Filarmonica "George Enescu" şi de dirijorii Horia Andreescu, Alex Bloch, Christoph Poppen şi John Axelrod sunt doar câţiva dintre artiştii care vor interpreta pe scena Ateneului Român în cadrul Concursului Enescu 2016, între 3 şi 25 septembrie 2016. Li se alătură peste 200 dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni ai momentului din peste 40 de ţări, care intră în concurs şi evoluează în recitaluri şi concerte cu orchestră în faţa publicului pentru a-şi trăi visul de a deveni mari muzicieni ai lumii.

Provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 (3-25 septembrie 2016, Bucureşti) nu doar pentru artişti, ci şi pentru public este "Trăieşte-ţi visul!". Pornind de la valorile în care credea George Enescu, această ediţie invită la o recunoaştere şi sărbătorire a visurilor care duc societatea mai departe.

Timp de 22 de zile, publicul este aşteptat în Sala Mare a Ateneului Român să îi asculte şi să îi susţină pe tinerii muzicieni în drumul către visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. Într-un nou concept, în cadrul Concursul Enescu 2016, tinerilor artişti li se alătură muzicieni consacraţi, membri ai juriului Concursului, foşti laureaţi ai Concursului Enescu, precum şi laureaţii ai ediţiei 2014, într-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare şi concerte cu orchestră.


Pianistul Peter Donohoe, "integru şi plin de inteligenţă" (The Guardian), Ştefan Tarara, un copilul-minune al viorii, violoncelista stabilită la Berlin Eun-Sun Hong, dar şi pianistul spaniol îndrăgostit de George Enescu, Josu de Solaun sunt doar câţiva dintre artiştii care vor susţine recitaluri extraordinare în cadrul Concursului Enescu 2016. Gala de deschidere a Concursului Enescu 2016 va aduce pe scena Ateneului Român, pe 3 septembrie 2016, Triplul Concert de Beethoven în interpretarea a trei laureaţi ai Concursului, astăzi nume cu rezonanţă în muzica clasică internaţională: Anna Ţifu (vioară), Valentin Răduţiu (violoncel) şi Mihai Ritivoiu (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. În a doua parte a aceluiaşi concert, publicul va putea asculta în premieră şi lucrarea Tektonum, compusă de Serbastian Androne, câştigătorul Secţiunii Compoziţie a Concursului Enescu 2014. La Galele Finale ale fiecărei secţiuni de concurs - Vioară, Violoncel, Pian - publicul se va putea bucura de trei concerte cu orchestră ale celor mai bine clasaţi tineri artişti din Concurs, urmând ca la final să afle în timp real cine este câşitgătorul ediţiei 2016 a Concursului Enescu.  Din programul de evenimente speciale a Concursului Enescu 2016 vor mai face parte şi lansări de CD-uri şi sesiuni de autografe.


Bilete pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achiziţionate şi la casele Librăriilor Humanitas - Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, Bucureşti), precum şi de la Librăria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu). La casele librăriilor, publicul va putea consulta şi programul complet al recitalurilor extraordinare şi concertelor cu orchestră programate la Ateneul Român, în format print. Pentru opţiunea achiziţionării biletelor online, programul integral al Concursului Enescu 2016 şi accesul către platforma de bilete a Eventim sunt disponibile AICI.
Preţurile biletelor şi abonamentelor pentru Concursul Enescu variază între 20 de lei şi 400 de lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus