august 2016
Concursul Internaţional George Enescu, 2016
Un nou premiu va fi oferit concurentului care va câştiga premiul I la Secţiunea de Vioară a  Concursului Internaţional George Enescu 2016: participarea la iPalpiti Festival of International Laureats 2017. Acest premiu este pus la dispoziţie de dirijorul şi violonistul Eduard Schmieder, membru al juriului ediţiei de anul acesta a Concursului Internaţional George Enescu.

Desfăşurat în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, iPalpiti Festival of International Laureats 2017 are ca scop susţinerea tinerilor muzicieni cu un talent deosebit care reuşesc să ducă muzica clasică în secolul următor. Participarea va implica susţinerea unor recitaluri în spaţii celebre, cum ar fi Disney Concert Hall, costurile necesare deplasării fiind acoperite în mod integral de către organizatori.

Acest premiu special se adaugă Bursei "Ştefan Gheorghiu" de doi ani la Berlin, la prestigioasa Daniel Barenboim Academy, care va fi acrodată celui mai bine clasat concurent român la Secţiunea Vioară a Concursului Enescu 2016. Bursa este oferită de trei dintre cele mai importante violoniste de origine română în plan internaţional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici şi Mariana Sîrbu.

Concursul Internaţional George Enescu reprezintă o adevărată platformă de lansare pentru viitoare personalităţi ale muzicii internaţionale. Construit în baza unui concept mixt, Concursul Enescu permite o bună promovare a competitorilor şi a laureaţilor, precum şi o bună promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de întâlnire pentru artişti consacraţi, pentru laureaţi ai ediţiilor trecute care şi-au dezvoltat o carieră internaţională, pentru laureaţi ai ediţiei anterioare, care sunt în curs de promovare, şi pentru tinerii artişti care luptă acum pentru a se afirma.

Juriul de specialitate, format din muzicieni consacraţi, decide premiile care se vor acorda la fiecare dintre cele patru secţiuni ale Concursului: Vioară, Pian, Violoncel, Compoziţie. Premiul I se va intitula "Marele premiu al Concursului Internaţional George Enescu", iar valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional George Enescu, ediţia 2016 este:
  • Premiul I - 15.000 Euro
  • Premiul II - 10.000 Euro
  • Premiul III - 5.000 Euro
Pentru secţiunea Compoziţie a Concursului Internaţional George Enescu, ediţia 2016 se acordă următoarele premii:
  • Premiul pentru secţiunea de muzică simfonică - 10.000 Euro
  • Premiul pentru secţiunea muzică de cameră - 7.000 Euro
Semifinaliştilor şi finaliştilor Concursului, juriul le mai poate acorda:
  •  
  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioară şi pian de "George Enescu" în valoare de 4.000 Euro
  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatei în fa minor pentru violoncel şi pian de "George Enescu" în valoare de 4.000 Euro
  • Premii din partea partenerilor şi sponsorilor
  • Serie de concerte organizate în cadrul stagiunii de concerte a filarmonicilor din România
  • Concert organizat în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu (2017 / 2018)
Biletele pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achiziţionate online din reţeaua Eventim şi de la casele Librăriilor Humanitas - Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, Bucureşti) şi de la Librăria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu). La casele librăriilor, publicul va putea consulta şi programul complet al recitalurilor extraordinare şi concertelor cu orchestră programate la Ateneul Român, în format print. Programul integral online al Concursului Enescu 2016 este disponibil AICI.

Preţurile biletelor şi abonamentelor variază între 20 de lei şi 400 de lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus