Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2016

Astra Film Sibiu îşi extinde programul de educaţie cinematografică


septembrie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Astra Film Sibiu şi-a extins în 2016 platforma educaţională iniţiând în premieră primul curs de educaţie prin film documentar adresat cadrelor didactice şi continuând atelierul "Sibiul văzut de liceeni". Ambele vin în întâmpinarea celui mai mare eveniment al anului dedicat elevilor şi profesorilor sibieni - Astra Film Junior, care va avea loc între 17 şi 21 octombrie 2016 în cadrul Astra Film Festival 2016.

Astra Film Junior are ca scop familiarizarea tinerilor şi a cadrelor didactice cu vizionarea filmului documentar într-o sală de cinema. Doar în 2015, Astra Film Junior a înregistrat 15.000 de participanţi, succesul festivalului traducându-se prin nevoia acută de educaţie media şi cinematografică care lipseşte din curricula oficială a şcolilor din România. În acest sens, încă de la ediţiile precedente, au fost pregătite în prealabil materiale didactice care să faciliteze un dialog profesor-elev în sala de clasă pe baza filmelor vizionate.

În 2016, Astra Film a iniţiat primul curs intensiv de pregătire a cadrelor didactice avându-l ca trainer pe Saso Nikoloski Alusevski, specializat în domeniul proiectelor de film literacy pentru elevi şi profesori, care îşi iniţiază participanţii în principiile de bază ale creării unui conţinut educativ bazat pe film documentar, cu scopul de a aprofunda şi înţelege limbajul cinematografic. 20 de cadre didactice din şcolile sibiene au participat la curs timp de două zile, între 5 şi 6 septembrie 2016. Ei au vizionat filme şi au elaborat o serie de exerciţii şi activităţi practice pe baza cărora au pregătit sub tutela trainerului materiale didactice. Acestea vor fi folosite în clasă pentru a iniţia un dialog cu elevii după participarea lor la Astra Film Junior 2016. 


 
Atelierul "Sibiul văzut de liceeni" organizat de Astra Film şi Asociaţia Vira între 2 şi 11 septembrie 2016 continuă pentru al treilea an consecutiv să fie o platformă care iniţiază liceenii sibieni în producţia de film documentar. Cei 10 participanţi au deprins cunoştinţe practice de filmare şi editare, un alt mod de înţelegere a procesului de realizare a unui film. Elevii au fost pregătiţi de Matei Budeş, realizator de filme documentare, cu o vastă experienţă în organizarea de ateliere practice. Filmele realizate de liceeni vor fi proiectate în regim de cinema, o ocazie unică de a-şi vedea expuse filmele într-un festival de talie mondială alături de nume legendare ale filmului documentar.
 

Programul educaţional Astra Film Junior este avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi din anul 2009 până în prezent a înregistrat o participare de peste  82.000 de elevi.
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii.
Un eveniment organizat de Astra Film, CNM ASTRA.

 Toate articolele despre Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2016


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Şapte ani cu familia Sicrea la Copşa Mică - Doar o răsuflare, Anda Ionaş, un interviu cu Monica Lăzurean-Gorgan
 Micul Prinţ din The New Gipsy Kings la Astra Film Festival, 2016, Ion Gnatiuc
 Premiile Astra Film Festival 2016, Comunicat de presă
 Despre sfertul unei jumătăţi de vis american - Homme Less, la Astra Film Festival, 2016, Florian-Rareş Tileagă
 Un homeless la NY - Homme Less la Astra Film, 2016, Ion Indolean
 Toate articolele despre Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2016


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer