octombrie 2016
Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2016
Astra Film Junior şi-a extins platforma educaţională de la promovarea experienţei de vizionare a filmelor în săli de cinema, până la activităţi de film literacy după vizionare, prin pregătirea cadrelor didactice care să ghideze elevii în aceste activităţi şi, nu în ultimul rând, prin ateliere dedicate iniţierii elevilor în producţia propriilor filme.

Marţi, 4 octombrie 2016, de la ora 13:00, la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, miercuri, 5 octombrie, de la ora 10:00 la Liceul de Artă şi joi, 6 octombrie 2016, ora 13:00, la Liceul Tehnologic Avram Iancu va fi proiectat filmul The Wolfpack (regia Crystal Moselle), o ocazie de a aduce filmul documentar şi mai aproape de elevi.

Viaţa bate filmul...
Filmul redă povestea incredibilă a şase fraţi care au trăit 14 ani izolaţi de societate într-un apartament din Manhattan şi a căror singură realitate este colecţia de filme pe care o reproduc cu fidelitate între patru pereţi. Proiecţia filmului The Wolfpack este o oportunitate pentru elevi de a descoperi farmecul cinemaului de non-ficţiune care, în momentul de faţă, este vedetă incontestabilă a cinemaului mondial. Trofeele marilor festivaluri de film au fost obţinute în ultimii ani de filme documentare şi autorii acestora.

200 de ore de proiecţii la AF Junior 2016

Proiecţiile din cele trei licee sibiene au loc în avanpremiera Festivalului Astra Film Junior care va avea loc între 17 şi 21 octombrie 2016. Ediţia din acest an vine cu o ofertă unică pentru copii şi tineri, 23 de proiecţii pe zi în 6 săli şi aduce o serie de schimbări diversificând oferta de experienţă de cinema pentru elevi. Programul cinema imersiv full-dome, o premieră absolută în România, prezintă filme 360 de grade pe un ecran în formă de cupolă, proiectat într-un spaţiu special ce va fi amplasat în Piaţa Mare din Sibiu, trei dintre filmele din programul full-dome fiind selectate pentru AF Junior.

Şcolile şi liceele care doresc să participe la Festivalul Astra Film Junior 2016 pot face rezervări la numărul de telefon: 0770.584.720. Catalogul Astra Film Junior, care conţine informaţii detaliate despre selecţia de filme şi programul ediţiei din 2016, poate fi ridicat de reprezentanţii unităţilor şcolare pe baza unei delagaţii de la ISJ Sibiu în perioada 3-10 octombrie, dar poate fi accesat şi online: www.astrafilm.ro/catalog-1.aspx?year=2016.

"Viaţa noastră a tuturor, inclusiv a elevilor, este înconjurată de informaţii primite prin intermediul ecranelor, fie al televizoarelor, calculatoarelor sau chiar al telefoanelor mobile, însă experienţa împărtăşită cu prieteni şi colegi, în faţa unui mare ecran, rămâne în continuare un moment magic. Mulţumim directorilor şi profesorilor care au făcut posibile aceste proiecţii speciale care sunt un minunat preambul al celui mai aşteptat festival dedicat copiilor şi tinerilor din Sibiu, Astra Film Junior. Cu ediţia din 2016 ne propunem să depăşim pragul de 100.000 de spectatori înregistraţi la Astra Film Junior din 2009", a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Sibiu.

Astra Film Festival 2016 este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film
Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii
Cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Naţional al Cinematografiei
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii
În colaborare cu Universitatea Lucian Blaga
Parteneri: Institutul Cultural Român, Uniunea Cineaştilor, Consulatul Republicii Federale Germania din Sibiu, Institutul Polonez Bucureşti, CINETIc
Partener digital: Ad Lemonade
Sponsor principal: Romgaz
Sponsor oficial: Banca Transilvania
Sponsori: Construcţii SA, Takata, HBO, Cinelab
Maşina festivalului: Toyota
Parteneri media: HBO, Europa FM, HotNews, Revista 22, Dilema Veche, Caţavencii, VICE, Revista Timpul, Transilvania Reporter, Cineuropa, Film New Europe, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio Cluj, Radio Antena Sibiului, Radio Târgu Mureş, RFI România, Cinemagia, LiterNet, CineFan, Sub25, All About Romanian Cinema, Cooperativa Urbană, ÎnFestival, Zile şi Nopţi, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Eveniment TV, Ora de Sibiu, Capital Cultural

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus