mai 2017
Festivalul Internaţional de film NexT, 2017
În aşteptarea celei de-a 11-a ediţii, NexT 2017 propune o nouă experienţă cinematografică iubitorilor de film de scurtmetraj: Random Home Cinema. Conceptul original Short Waves Festival - Poznań, Polonia, este adus în premieră în România de Societatea Culturală NexT, având prima proiecţie pe 25 mai 2017, de la ora 20.00, cu o lună înainte de începerea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT, ce va avea loc anul acesta între 22 şi 26 iunie 2017 la Bucureşti.

NexT Random Home Cinema se va ţine o dată la două luni, de fiecare dată în alt spaţiu şi va fi găzduit de personalităţi din industria de film sau spectatori fideli NexT, la ei acasă.
Cei care găzduiesc proiecţiile în casele lor îşi pot invita prieteni, familie, vecini, iar câteva locuri vor fi rezervate de fiecare dată pentru câţiva cumpărători de bilete care doresc să interacţioneze cu oameni noi în contextul unei proiecţii de film de apartament.

Pentru fiecare proiecţie numărul de locuri va fi limitat în funcţie de locaţia aleasă, care va fi ţinută secret până cu două ore înainte de ora anunţată a evenimentului. Vor fi cunoscute din timp programul de filme, data şi ora proiecţiei iar cei ce şi-au cumpărat bilet vor fi înştiinţaţi asupra locului în care se va întâmpla evenimentul cu două ore înainte ca acesta să înceapă.

Evenimentul s-a născut din dorinţa NexT de a oferi o experienţă specială de vizionare a scurtmetrajelor, de a crea un nou prilej de socializare între spectatorii săi şi de a îi provoca pe aceştia la dialog în jurul filmelor.

Un mix de oameni care se cunosc deja şi oameni care nu se cunosc, sunt invitaţi să trăiască împreună, într-o atmosferă informală, experienţa unei seri de cinema.

În timpul Festivalului NexT (22-26 iunie 2017), spectatorii sunt invitaţi să "adopte" scurtmetrajele preferate şi să se înscrie ca viitoare gazde ale proiecţiilor ce vor urma până în mai 2018.

La prima proiecţie spectatorii vor putea viziona cinci scurtmetraje din Polonia, premiate la ediţia de anul acesta a Short Waves Festival, ce vor fi introduse de Szymon Stemplewski - directorul festivalului. Dintre ele: Debut este o animaţie scurtă semnată de Katarzyna Kijek şi Przemysław Adamski în care un scriitor se găseşte prins în povestea pe care încearcă s-o scrie. Tom are nevoie de bani pe care hotărăşte să-i obţină înşelând o bătrânică, planul său este însă deturnat de aceasta într-un mod de-a dreptul surprinzător în Ziua bunicii de Miłosz Sakowski. Lisa îşi întâlneşte verişorul după 5 ani de zile şi se aventurează cu el într-o incursiune prin jocurile copilăriei în care par de neînvins, asta până când apare Robert: Vino să te joci cu mine! regizat de Milena Dutkowska.

Festivalul Internaţional de Film NexT a fost înfiinţat în 2006 în memoria regizorului Cristian Nemescu şi sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu şi este organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român. Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, NexT se va desfăşura anul acesta între 22 şi 26 iunie 2017 la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvira Popescu şi în alte câteva spaţii alternative.

Facebook Random Home Cinema
Facebook NexT
Instagram: @nextfilmfestival

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus