Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2017

Experienţe pentru trupele participante - Final de Ideo Ideis, 2017


august 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
După şapte zile de festival, Ideo Ideis 12 a ajuns, duminică 13 august 2017, la final.

După trei zile de ateliere de teatru tânăr şi de măiestrie, cele nouă trupe participanţe şi-au prezentat spectacolele în faţa mentorilor şi a spectatorilor. Pe durata a trei zile, trupele de liceeni s-au "întrecut" pentru aplauzele publicului. Începînd de la ediţia 2014 s-a renunţat la ideea de competiţie între trupe şi în locul unor premii individuale a fost dăruită fiecărei trupe participante o experienţă menită să îi ofere noi ocazii de dezvoltare în aceeaşi direcţie cu procesul de educaţie alternativă la care au fost expuse prin participarea la Ideo Ideis.

Experienţele oferite în 2017 celor nouă trupe de liceeni sunt următoarele:

1. Trupa Drama Club, Botoşani va prezenta spectacolul Carajale - adaptare liberă după texte de I.L. Caragiale la Festivalul Comediei Româneşti 2018 (FestCo) la Teatrul de Comedie, Bucureşti.

2. Atelierul de Teatru, Botoşani va prezenta spectacolul Chatroom de Enda Walsh la Festivalul Relief, 2018, la Teatrul Excelsior, Bucureşti.

3. Brainstorming, Bucureşti va prezenta spectacolul Vremea dragostei, vremea morţii, de Fritz Kater, la Festivalul Internaţional de Teatru, Sibiu, 2018.

4. PlayHood, Bucureşti va prezenta spectacolul Home de Ionuţ Oprea la Craiova şi va participa la Divan Film Festival, 2017.

5. Nant, Bucureşti va prezenta spectacolul Avioane de hârtie, de Elise Wilk, la teatrul Apollo 111, Bucureşti (textul acestui spectacol poate fi citit gratuit pe LiterNet aici.)

6. Artwist, Baia Mare va prezenta spectacolul Aproape, după Almost Maine de John Cariani la Festivalul Pledez pentru tine(ri), Piatra Neamţ, 2017.

7. 3,14, Buzău va prezenta Pisica verde, de Elise Wilk la Showcase of Young Talents, 2017, la Teatrul Excelsior, Bucureşti (textul acestui spectacol poate fi citit gratuit pe LiterNet aici.)

8. Trupa Amprente, Braşov va prezenta spectacolul Avioane de hârtie, de Elise Wilk la festivalul TeenFest, 2017, organizat la Teatrul Excelsior, Bucureşti (textul acestui spectacol poate fi citit gratuit pe LiterNet aici.)

9. Alter Ego, Alexandria va merge la NexT Film Festival, 2018 şi la câteva spectacole de teatru în Bucureşti.

***
IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei înşişi şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.
ideoideis.ro // facebook.com/ideoideis/

 Toate articolele despre Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2017


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 După un an de Brainstorming, Matei Bumbuț
 Experienţa Ideo - Ideo Ideis, 2017, Alexandru Acsinte
 Jurnal de Ideo Ideis, 2017 - Ziua 5 - Amprente, Braşov - E total ok să fii vulnerabil, Ilinca Anamaria Prisăcariu
 Jurnal de Ideo Ideis, 2017 - Ziua 4 - Eu nu cred într-un adevăr absolut, deci nici într-o minciună absolută, Ilinca Anamaria Prisăcariu, un interviu cu Miklós Bács
 Cum e să fii mamă de Brain - Ideo Ideis, 2017, Lacrima Iuga
 Toate articolele despre Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2017


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer