Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Rosmersholm

Trei premii importante pentru spectacolul Rosmersholm la Festivalul de la Pécs


iunie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Spectacolul Rosmersholm de Henrik Ibsen, pus în scenă de regizorul Andriy Zholdak, a câştigat, la Festivalul Naţional de Teatru de la Pécs (Ungaria), 2018, premiile pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriţă în rol principal (Éva Imre) şi Cel mai bun decor (Andriy Zholdak şi Daniel Zholdak).


Cea de-a XVIII-a ediţie a celui mai important eveniment teatral din Ungaria a avut loc în perioada 7-16 iunie 2018, iar din competiţie au făcut parte 14 spectacole. Selecţia a fost realizată de un juriu format din János Térey (scriitor, dramaturg) şi János Regős (dramaturg, actor şi regizor).

În cadrul Galei de decernare a premiilor, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gábor Tompa, a declarat că Rosmersholm reprezintă un punct de reper în parcursul artistic al trupei, iar procesul de creaţie a fost unul complex şi le-a dat actorilor ocazia de a-şi reînnoi resursele artistice. Rosmersholm este un spectacol tulburător şi incomod, care vorbeşte despre complexitatea sufletului uman. Este important de menţionat, a adăugat Gábor Tompa, că la discuţia despre spectacol, specialiştii în domeniu au analizat estetica specială a spectacolului, oferind astfel o nouă şi promiţătoare abordare critică a acestuia.


De asemenea, actriţa Éva Imre a precizat că premiul înseamnă recunoaşterea unui proces de creaţie lung şi intens.


Premiile festivalului au fost acordate de către un juriu format din opt membri: Zsófia Szamosi (actriţă), Péter Trokán (actor), Lilla Falussy (dramaturg), Judit Csanádi (scenograf), Zoltán Rockenbauer (scriitor), István Szabó K. (regizor), Gábor Bóta (critic de teatru) şi Zoltán Zsuráfszky (coregraf). Toate articolele despre Rosmersholm


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Când Zholdak montează / Ibsen explodează - Rosmersholm la FNT, 2017, Andrei Vornicu
 O privelişte cumplită şi frumoasă - Rosmersholm la FNT, 2017, Mihai Brezeanu
 Andriy Zholdak - un Artaud la puterea a doua şi Rosmersholm-ul său, Adrian Ţion


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer