Poate cea mai însemnată punere în valoare a noii trupe închegate în cadrul Teatrului "Aureliu Manea" din Turda este premiera TRIX Show din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Turda, 2018. O surpriză de proporţii urieşeşti în care minunaţii actori, foarte talentaţi şi puşi pe şotii, fac de toate într-un limbaj sincretic, intens colorat, mai puţin cel literar. Nonverbal şi totuşi gângurit, imitativ, parodic, extrem de expresiv şi plin de vitalitate actoricească. Pantomima reînviată din commedia dell'arte îşi extinde aria într-o explozie de giumbuşlucuri nu lipsite de rafinament şi substanţă. Regizorul şi scenaristul spectacolului, Mihai Gruia Sandu, excelent mânuitor de marionete însufleţite, îi pune pe actori să evolueze îndrăcit, să se schimonosească graţios, comic, într-o avalanşă de scene istrionice, debordând de energii nelimitate şi nepotolit spirit ludic.
Prin tăbliţe explicative (ca în filmul mut) ni se sugerează aventura personajelor prinse în vertijul comicăriilor fără sfârşit. Figura hâtrului Păcală este înlocuită cu... Trix, nume generic pentru seria eroilor ilari din alte literaturi. Ca Till Buhoglindă, Ludas Matyi, Puck sau Pierrot, Trix, multiplicat în mai multe personaje arhetipale, este bufonul universal, popularul măscărici în stare să ia în răspăr obtuzitatea, prostia, aroganţa, avariţia şi alte rele de pe pământ. Şi spectacolul oferă diferite întrupări ale lui, una mai comică decât alta. Sala e în delir, se aplaudă frenetic la scenă deschisă. Scenografia semnată de Eliza Labancz serveşte viziunea regizorală în întregime. Cu măşti sau fără măşti, cu mişcări sau gângureli, dansând sau făcând acrobaţii, cântând din fluier sau din gordună actorii impun o dinamică rar întâlnită într-un spectacol de asemenea factură. Un spectacol buf, baroc, mustind de energie. Actanţii acestei acţiuni încununate de un real succes sunt George Sfetcu, Miky Paicu, Călin Mihail Roajdă, Valentin Oncu, Ioan Alexandru Savu, Alex Condurat, Maria Salcă, Alexandra Duşa, Raluca Maria Radu, Ioana Repciuc, Ingrid Neacşu. Ei au reuşit un joc unitar, fără sincope.
Regizorul Mihai Gruia Sandu şi-a dat seama că pentru a realiza un spectacol atât de vivant are nevoie de forţe actoriceşti în stare să se dăruiască total, fără ezitări şi compromisuri. A cerut mult de la cei distribuiţi în TRIX Show şi cerinţele i-au fost îndeplinite. Coeziunea echipei formate este evidentă, reprezentativă pentru stadiul actual din viaţa teatrului turdean care se apropie de o frumoasă aniversare.