Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Rezidenţa-atelier Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane, 2018


august 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
S-a lansat apelul de aplicaţii la o rezidenţă-atelier dedicată Peisajului Cultural, Arhitecturii şi Vizualităţii, ce are loc între 25 august şi 7 septembrie 2018 la Câmpulung Muscel.

Rezidenţa va avea loc în cadrul Academiei Internaţionale de Film Cineimpact care, din 2014, aduce împreună cinematografia non-ficţională şi antropologia. Candidaţii selectaţi vor participa la documentarea vizuală a peisajului cultural local având ca finalitate instalaţia "Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane". Pe parcursul atelierului vor fi implicaţi în toate aspectele organizării şi producţiei de film non-ficţional.

Rezidenţa-atelier este începutul unui program de cercetare şi punere în valoare a patrimoniului peisager, urban şi arhitectural al oraşului Câmpulung care suferă încă de lipsă de înţelegere şi comunicare. Atelierul conectează transdisciplinar specialiştii emergenţi din domeniile arhitecturii, urbanismului şi peisagisticii cu cei din domeniile exprimării vizuale, antropologiei şi filmului. Prezentarea rezultatelor cercetării va lua forma unei instalaţii care va mixa elemente şi tehnici curatoriale specifice arhitecturii şi artelor vizuale: fotografie, video, desen, scenografie, colaj, obiect.

În afara cercetărilor de teren, participanţii selectaţi vor avea ocazia să participe la cursurile şi masterclass-urile Academiei Internaţionale de Film Cineimpact şi să lucreze împreună cu colegii lor - regizori, operatori, antropologi vizuali - din Hong-Kong, Germania, Mexic, Elveţia, Scoţia, Turcia, Egipt, Olanda, România care vor realiza filme documentare în cadrul Academiei Cineimpact.

Înscrierea la rezidenţă implică participarea la activităţile comune, de organizare şi producţie a Academiei de Film Cineimpact.  Atelierul constă în implicarea intensă, creativă şi organizaţională, a rezidenţilor într-un program adresat celor care se bucură de o personalitate pro-activă, participativă şi iubitoare de activităţi community-based.

Colaborarea transdisciplinară din cadrul rezidenţei-atelier "Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane" oferă:
  • cazare
  • participare gratuită la cursurile şi masterclass-urile dedicate cinematografiei şi antropologiei (detalii pe www.cineimpact.org)
  • certificate de participare
  • creditarea contribuţiilor creative (afiş, grafică, etc.) şi de producţie (asistenţă, coordonare) pe genericul filmelor Cineimpact
  • training şi inspiraţie creativă, voie bună, foc de tabără, petreceri cu localnici, şansa de a avea ca muze estivale prăjiturile de la celebrul brand local Iepuraşul şi mai ales aerul, răcoarea, pădurile şi munţii din apropierea "Luminiş", - spaţiul community-based - înconjurat de o pădure "fermecată", suspendată pe panta de deasupra Câmpulungului, la cinci minute de centrul oraşului şi trei minute de câmpul cu sânziene de sub Munţii Iezer 
Contribuţia pentru participarea la rezidenţa "Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane" este de 300 lei. Arhitecţii, urbaniştii, peisagiştii sau cei pasionaţi de aceste domenii pot aplica cu un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa [email protected] Data limită: 18 august 2018.

Persoană de contact:

Cristian Bălan
Coordonator "Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane"
E-mail: [email protected]; Telefon: 0788 12 92 40
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Une vie violente şi Le Fidèle: un thriller politic şi un film de acţiune cu Adèle Exarchopoulos (din august, în cinematografe), Comunicat de presă
 După succesul comediei Perfetti sconosciuti, un nou film de Paolo Genovese: mister în The Place / Localul, Comunicat de presă
 Premii SEECS Short Film Fest, 2018, Comunicat de presă
 Program SEECS Short Film Fest, 2018, Comunicat de presă
 Apel pentru proiecte FILM+, 2018, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer