august 2018

(Şerban Lazarovici)

De la început am lucrat într-o manieră colectivă. Orice decizie legată de text, personaje, distribuţie sau mizanscenă a fost supusă unei dezbateri în care fiecare a avut posibilitatea să-şi spună punctul de vedere. Nu a fost scenă sau persoană care să nu fi avut un moment de fail dar cele mai multe eşecuri le-am întâmpinat în scenele de forţă.

Au fost nenumărate momente frumoase în timpul repetiţiilor, dar considerăm că apogeul a fost fără îndoială atins la premieră.

Prin Deşteptarea primăverii ne-am dorit să scoatem conceptul de sexualitate din zona tabu.
****
Drama Club, Botoşani
Deşteptarea primăverii
de Frank Wedekind

Cum am ajuns pe lume? De ce suntem pe lume? Deşteptarea primăverii este o tragedie despre adolescenţă. Îţi va aminti de clipele în care erai mai deschis cu prietenii decât cu părinţii, de întrebările la care nu găseai un răspuns şi de momentele în care ai vrut să te cunoşti deplin, pe tine şi pe corpul tău. O rochie prea lungă, o discuţie mamă-fiică nepurtată la timp, "primele porniri bărbăteşti" sunt termenii unei ecuaţii al cărei rezultat poate fi dureros.

Distribuţie: Alexandra Mandraburcă (Wendla Bergmann), Şerban Lazarovici (Melchior Gabor), Denis Budăi (Moritz Stiefel), Adelina Aniţei-Micu (Martha), Andreea Isac (Thea), Maria-Eliza Radu (Emma), Sabina Coşoreanu (Carla), Dara Chiţanu (Hilde), Tudor Cardaş (Hanschen Rilow), Luca Puşcaşu (Ernst Robel), Robert Anghelache (Georg), David Vatavu (Otto), Mălina Andreescu (Doamna Bergmann), Sorina Budeanu-Mihalachi (Doamna Gabor), Andrei Cozmaniuc (Domnul Gabor), Anastasia Ştefan (Rector), Adina Bejenariu (Profesor), Ramona Chistruga (Profesor), Ramona Bizbac (Profesor). Delia Negru (Profesor), Raluca Balan (Habebald), Ama Beschieru (Ilse), Bianca Niţu (Omul cu mască)
Regie: Mirela Nistor
Coregrafie: Vica Bucun
Durată spectacol: 50 min.
Programare: Spectacolul se joacă sîmbătă, 11 august 2018, de la ora 15, la Sala Polivalentă din Alexandria. Intrarea este liberă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus