august 2018
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2018
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, unul din cele mai reprezentative festivaluri de teatru din România, va prezenta publicului a opta ediţie în perioada 29 septembrie - 7 octombrie 2018.

Din cele peste 60 de spectacole înscrise, Juriul de Selecţie, alcătuit din criticii de teatru Cristiana Gavrilă, Monica Andronescu, Oana Cristea-Grigorescu şi Oltiţa Cîntec, a ales un număr de 25 de producţii participante, care vor intra în competiţia pentru celor opt premii puse în joc în acest an: "Cel mai bun spectacol", "Cea mai bună regie", "Cea mai bună dramaturgie", "Cea mai bună scenografie" "Cel mai bun actor", "Cea mai bună actriţă", "Originalitate" şi "Debut".

Încercând să îmbine armonios inovativul şi clasicul, originalitatea cu performanţa actoricească, Juriul a selectat pentru cele patru secţiuni ("One Drama", "Unconventional", "Serile Teatrului Studenţesc", "Story") următoarele spectacole independente din ultima stagiune:
9 piese remixate - unteatru, Bucureşti
Absinth - U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale", Bucureşti
Bucurie şi fericire - Teatrul 3G, Târgu Mureş
Cai putere - Asociaţia Jamais Vu, Bucureşti
Chelnerul mut - unteatru, Bucureşti
Constelaţii - Teatrul de Artă, Bucureşti
Corp urban - Giuvlipen, Bucureşti
Crud - Frilensăr, Bucureşti
Demnitate - Teatrul Avangardia (Cinema PRO), Bucureşti
Doctor fără voie - Cultură'n'Şură
Eat Me - Create.Act.Enjoy, Cluj Napoca
Foreplay - Replika, Bucureşti
Fragile. Handle with Care - U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale", Bucureşti
Grounded - unteatru & Doctor's Studio, Bucureşti
Homo Love - Teatrul LUNI, Green Hours, Bucureşti
În numele tatălui - Tranzit.Ro, Bucureşti
Îngerul Pantofilor - Teatrul Coquette, Bucureşti
Persona - unteatru, Bucureşti
Pescăruşul - unteatru, Bucureşti
Planeta Manipulare S01 - Reactor, Cluj Napoca
Poveste din Transilvania - Studio Act, Oradea
Tatăl meu, preotul - Teatrul Apollo 111, Bucureşti
Tot ce-i minunat în lume - Vanner Collective, Bucureşti
Totul e foarte normal - Replika, Bucureşti
Ţuhaus - Macaz Teatru Coop, Bucureşti.

Deoarece promovarea spaţiilor ce găzduiesc producţii independente e unul din scopurile festivalului, printre spaţiile de desfăşurarea a acestuia se numără atât spaţii deja familiare publicului cunoscător precum unteatru, Centrul de Teatru Educaţional "Replika", Green Hours sau Teatrul de Artă, cât şi scene aflate la un nou început de drum, precum cea a Teatrului Apropo.

În acelaşi timp Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent îşi propune să atragă, să încurajeze şi să formeze publicul tânăr prin oferta (simbolică) "Bilete la 1 LEU" valabilă pentru elevi şi studenţi. Preţul biletelor la categoria General Access este de 35 de LEI.

Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent este un proiect cultural al Asociaţiei TEATRUL.RO, finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional - A.F.C.N., UNITER, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Culturii.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus