martie 2019
Festivalul DaKINO, 2019
Boy Erased, în regia lui Joel Edgerton, cu Nicole Kidman, Lucas Hedges, Russell Crowe în rolurile principale, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, joi, 7 martie 2019, ora 19:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Nominalizat la Globurile de Aur 2019 pentru Cel mai bun actor în rol principal - Lucas Hedges şi Cel mai bun cântec original, filmul se bazează pe memoriile lui Garrard Conley, unul din cei 700.000 de americani care au fost supuşi unei forme de terapie de conversie pentru persoane LGBT.

Părinţii tânărului Jared, interpretaţi de Nicole Kidman şi Russell Crowe, hotărăsc că este inacceptabil pentru ei, pentru comunitatea în care trăiesc şi pentru fiul lor, ca acesta să fie homosexual. Aşa că Jared va intra într-un program de terapie de conversie, timp în care părinţii lui vor încerca să împace propriile convingeri religioase- tatăl este pastor baptist- cu iubirea pentru fiul lor.

At Eternity's Gate, în regia lui Julian Schnabel, cu Willem Dafoe, Mads Mikkelsen, Oscar Isaac şi Rupert Friend, va fi prezentat în închiderea Festivalului, duminică, 10 martie 2019, ora 19:30.

Nominalizat la Premiul OSCAR 2019 pentru Cel mai bun actor în rol principal - Willem Dafoe, la Globul de Aur 2019 pentru Cel mai bun actor într-o dramă - Willem Dafoe, şi inclus în Competiţia Oficială şi câştigător al Premiului pentru Cel mai bun actor - Willem Dafoe la Festivalul de Film de la Veneţia 2018, filmul nu este o biografie a pictorului olandez Vincent Van Gogh ci, mai degrabă, o acumulare de secvenţe bazate pe câteva evenimente din ultimii ani din viaţa artistului - aşa cum reies ele din scrisorile dintre el şi fratele lui, Theo (Rupert Friend), din relaţia de prietenie şi rivalitate cu Gauguin (Oscar Isaac) şi altele pur şi simplu inventate. Pentru că, aşa cum spune regizorul Schnabel, el însuşi pictor, filmul este în primul rând o ficţiune despre ce înseamnă să fii artist.

Regizorul american Julian Schnabel este cunoscut publicului pentru filmul Scafandrul şi fluturele - 2007, nominalizat la Premiile Oscar pentru Cel mai bun regizor şi câştigător al Globului de Aur pentru Cel mai bun regizor şi al Premiului pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes.

Programul complet al festivalului este disponibil aici. Biletele pot fi achiziţionate la https://eventbook.ro/program/dakino.

Festivalul organizează un masterclass de scenaristică, susţinut de Mary Kate O'Flanagan (Irlanda), membru al Juriului Competiţiei Internaţionale de Scurtmetraj DaKINO 2019- scenaristă şi consultant internaţional de storytelling, duminică, 10 martie 2019, 12.00 - 14.00 la Cărtureşti Verona. Intrarea la masterclass este liberă în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere. Mai multe detalii despre masterclass sunt disponibile aici: http://dakinofestival.ro/ro/masterclass

DaKINO 2019 este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al DACIN SARA şi al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Parteneri: Cinema Muzeul Ţăranului, Cărtureşti, Forum Film România, InterComFilm Distribution, Ro Image, Cine Europa, Rollercoaster PR, Creatrix Fama, iCover.ro, Evergreen Concept, AjjaFilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Clubul Ţăranului, Londohome, Restaurant DaDa, Silva, Vinarte, Eventbook.ro
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, AaRC.ro, Films in frame, LiterNet, Cineghid, Movienews.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus