septembrie 2021
Festivalul Película - Ibero American Film Experience, 2021
Película, singurul festival de film şi cultură ibero-americană din România, aduce în premieră la cea de-a şasea ediţie Película Fiesta, un eveniment-experienţă cu filme, concerte, demonstraţii de dans, ateliere pentru copii şi poveşti de călătorie. Evenimentul va avea loc pe 11 şi 12 septembrie 2021, între orele 17:00 - 22:30, la Verde Stop Arena (Şos. Barbu Văcărescu nr. 162 - 164) din Bucureşti iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.

"Pelicula Fiesta este un eveniment nou în cadrul festivalului prin care ne dorim să prelungim vacanţa de vară. Spaţiul de la Verde Stop Arena se potriveşte perfect cu energia festivalului şi va găzdui timp de 2 zile demonstraţii şi poveşti din America Latină, ateliere pentru copii, precum şi o Expoziţie de Afişe stradale din Madrid şi Barcelona, pusă la dispoziţie de Ambasada Spaniei, ce cuprinde o selecţie cu câteva dintre cele mai cunoscute postere care în ultimii ani au ilustrat sărbători, iniţiative şi campanii desfăşurate în cele două oraşe spaniole. Pelicula #6 e definit de 2 cuvinte: ŞANSĂ - căci avem ocazia să facem încă o ediţie care să ne bucure, să ne facă să vibrăm, după această perioadă complicată, avem şansa de a ne trezi din amorţeală şi a ne bucura de viaţă şi VACANŢĂ - deoarece nu, vacanţa nu s-a încheiat. Abia acum începe.", spune Ileana Cecanu, directorul artistic al festivalului.


Destinaţia de vacanţă a lunii septembrie, Película Fiesta propune o călătorie în Cuba, Mexic, Brazilia, Argentina Spania şi Peru iar filmele care se vor vedea sunt lungmetrajul Coco (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), câştigător al două premii Oscar, pentru Cel mai bun film de animaţie şi pentru Cea mai bună melodie originală, printre alte peste 100 de premii la festivaluri internaţionale de film (BAFTA, Globurile de Aur, Grammy, Teen Choice Awards), pe 11 septembrie şi, pe 12 septembrie 2021, documentarul nominalizat la Oscar, printre cele 21 de premii câştigate la festivaluri internaţionale de prestigiu (BAFTA, European Film Awards), Buena Vista Social Club (r. Wim Wenders, 1999), ce îi urmăreşte pe renumitul chitarist Ry Cooder şi pe fiul său, Joachim, în timpul călătoriei lor în Cuba, de-a lungul căreia se reunesc cei mai buni muzicieni ai ţării pentru a înregistra un album. Printre artiştii incluşi în proiect se numără cântăreţul Ibrahim Ferrer şi pianistul Rubén González.

Zilnic, între 17:00 şi 19:00, un DJ va întreţine atmosfera cu ritmuri de bossanova, salsa şi rumba reinterpretate iar seara zilei de sâmbătă aduce demonstraţii de tango argentinian şi concerte de muzică argentiniană susţinute de Habanegra şi Jose Almar. Duminică spectatorii se pot bucura de demonstraţii de tango argentinian şi dansuri cubaneze, iar concertele vor fi susţinute de Gabriela Costa şi Alex Man (muzică braziliană) şi Yury Meza (muzică peruviană).

În zona de ateliere pentru copii, zilnic, între 17:00 - 20:30, cei mai mici spectatori ai Películei pot participa la workshop-uri de coroniţe din flori, de codiţe colorate şi de facepainting inspirat din sărbătoarea mexicană Dia de Los Muertos. Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit.

Zona de lounge a Librăriei Humanitas aduce la Película Fiesta o selecţie de autori din Columbia, Peru, Portugalia; Mexic, Argentina, Brazilia, Chile, Cuba şi Spania dar şi poveşti din America Latină: pe 11 septembrie 2021 cu scriitorul Marius Chivu, autorul cărţii Trei săptămâni în Anzi şi pe 12 septembrie 2021 cu călătoarea Diana Pavlenco.

În cadrul evenimentului de la Verde Stop Arena se va regăsi şi un mic pop-up show cu designeri de haine colorate, numai bune pentru călătoriile cu gândul pe meleaguri îndepărtate şi accesorii şi bijuterii inspirate de motivele sud-americane.

Programul complet al Película Fiesta dar şi al celei de-a şasea ediţii a Película este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziţionate de pe eventbook.ro. Preţul biletului este de 50 lei/zi, copiii sub 10 ani au acces gratuit.

Accesul în spaţiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi este condiţionat de efectuarea triajului observaţional, de furnizarea datelor personale în cazul unei eventuale anchete epidemiologice dar şi de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. La intrare nu vor fi disponibile teste rapide. Pe durata participării la eveniment, purtarea măştii este obligatorie, exceptând momentele în care se consumă băuturi sau produse alimentare.

Festivalul va avea loc anul acesta între 8 şi 12 septembrie 2021 la Bucureşti, în spaţiile cu tradiţie şi prietene ale Película, Cinema Elvire Popesco şi Institutul Cervantes şi între 11-12 septembrie 2021la Verde Stop Arena, şi pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 17 şi 19 septembrie 2021, la Cinema Victoria.

De asemenea, Película va continua varianta găsită anul trecut pentru ca o selecţie de filme, disponibile exclusiv online, să ajungă la cât mai mulţi spectatori în perioada 13 - 19 septembrie 2021, pe platforma Cinesquare (www.cinesquare.net).

Să înceapă fiesta!

¡Hasta pronto!

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti sau ARCUB"

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE şi Asociaţia Culturală ARTICHITANA
Proiect co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti - Oraş deschis 2021".
Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei
Sponsori: Saha, Ethras
Parteneri: Cinesquare, Bad Unicorn, Aqua Carpatica, McDonald's
Parteneri Instituţionali: Institutul Francez, Institutul Cervantes, Ambasada Peru, Ambasada Chile, Ambasada Spaniei, Ambasada Mexic şi Ambasada Columbiei din Polonia.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Zile şi Nopţi, Cinemagia, Caţavencii, IQads, Spotmedia, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, dinfilme.ro, All About Romanian Cinema, filme-carti.ro, MovieNews, Iqool, PRwave, 4arte, Munteanu, TV5MONDE.


Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe
Website: www.peliculafiesta.ro



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus