octombrie 2021
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2021
Vineri, 15 octombrie 2021, începe Festivalul Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, Ediţia a XI-a. Timp de zece zile, între 15 - 24 octombrie 2021, publicul din Bucureşti şi de pretutindeni va putea urmări 20 dintre cele mai noi, autentice şi inovative producţii teatrale independente, din Bucureşti şi din ţară.

În contextul actual, în care organizatorii de evenimente culturale trebuie să prioritizeze siguranţa şi sănătatea echipelor şi ale publicului, ediţia de anul acesta a Festivalului va avea loc într-o varietate de formule de prezentare, de la spectacole care se vor juca cu public, în sală, într-o formulă restrânsă, sau care vor fi transmise în regim de Live Streaming (cu / fără public), la spectacole care vor fi preînregistrate şi difuzate online.

Ediţia cu numărul XI, din 2021, pune accentul pe spectacole de teatru şi dans, formule hibride, inter sau trans-disciplinare, performance-uri sau spectacole imersive.

Selecţia spectacolelor din această ediţie a fost realizată de criticii de teatru Oltiţa Cîntec, Cristina Modreanu şi Cristiana Gavrilă, iar juriul de premiere pentru spectacolele aflate în competiţie este format din Ioana Barbu - actriţă, Cristian Bajora - regizor şi producător, Florentina Bratfanof - directoare de casting.

Selecţia de spectacole este următoarea:

Secţiunea COMPETIŢIE

Aici Moscova de Iulia Pospelova, un spectacol cinematic de Catinca Drăgănescu - unteatru
Cosmonauţi de Alexandru Ivănoiu, regia Andreea Lucaci - Teatrul Luni de la Green Hours & artiştii
Ivan de Javier de Dios Lopez, regia Antonella Cornici - Teatrul din Stejar, Iaşi
Fragil de Diana Aldea şi Filip Odagiu, regia Diana Aldea - Centrul de Creaţie MAIDAN, Cluj-Napoca
Clara şi timpul liber de Ana Turoş - unteatru de copii (textul acestui spectacol aici)
Domeniul luptei de Catinca Drăgănescu (autoare şi regizoare) - unteatru
Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri - Reactor de Creaţie şi Experiment Cluj-Napoca
Verde tăiat de Alexandra Felseghi, regia Adina Lazăr - Asociaţia Pro Teatru, Zalău
Toată liniştea din lume de Mihaela Michailov şi Radu Apostol, regia Radu Apostol - ADO în parteneriat cu Centrul de Teatru Educaţional Replika
Cassandra de Norah Sadava & Amy Nostbakken, regia Leta Popescu - Vanner Collective în parteneriat cu Teatrul Apollo111

Secţiunea PREMIERE ÎN FESTIVAL

CTRL + Z de Dan Boldea, regia Ana Maria Ţîrlea - Teatrul Apropo
Doi într-un butoi după o idee de Françoise Thomas, regia Florin Liţă - Asociaţia HEART
Pandemic Solos, regia Andrea Gavriliu, concept Radu Popescu - Teatrul Apropo
One Life Show de Mihai Ignat, regia Luana Hagiu - Teatrul Apropo
Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte de Adrian Ciglenean, teatru imersiv - Teatrul Apropo, în cadrul proiectului Alternativa Pipera

Secţiunea SERILE TEATRULUI STUDENŢESC

Mamă, mi-am pierdut mâna de Maşa Kontorovici, regia Luiza Dabija - UNATC I.L. Caragiale Bucureşti
De ce să fii frumos de Neil LaBute, regia Mara Oprea - UNATC I.L. Caragiale Bucureşti
Van Dan - 10 ani de sânge murdar de Dragoş Călin, regia Dragoş Călin - Teatrul Naţional Aureliu Manea Turda
Neo-Kitsch de Sergiu Diţă, profesor coordonator: conf. univ. dr. Liliana Iorgulescu, asistent: lect. univ. dr. Valentina De Piante Niculae - UNATC I.L. Caragiale Bucureşti
On The Edge of The Light de Teodora Tudose, regia Teodora Tudose, îndrumători: lect. univ. dr. Elena Zamfirescu şi lect. univ. dr. Andreea Duţă - UNATC I.L. Caragiale Bucureşti

Click pe imagine pentru a vedea programul complet al Maratonului Teatrului Independent, 2021:


Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent este organizat de Teatrul Apropo, prin Asociaţia Teatrul.ro şi este unul dintre cele mai mari şi cunoscute festivaluri dedicate teatrului independent şi noilor generaţii de artişti. Principiile care stau la baza festivalului pleacă de la ideea că teatrul independent trebuie să fie, înainte de toate, un spaţiu al libertăţii artistice. În acest sens, principala preocupare a Bucharest Fringe a devenit aceea de a pune în valoare şi a aduce în lumina reflectoarelor cele mai inovative, cele mai curajoase performance-uri din zona independentă, fie că această îndrăzneală înseamnă inovaţie în formă sau în conţinut.

"Obiectivul pentru acest an este de a reda creatorilor independenţi bucuria de a fi împreună, de a comunica, de a relua legătura vie cu publicul şi, în ciuda tuturor piedicilor întâmpinate în contextul actual, ne-am străduit să găsim o formulă - Live Streaming cu public dar şi online - care să permită contactul uman atât de necesar." - Radu Popescu, dramaturg, regizor, directorul Teatrului Apropo şi iniţiatorul festivalului.

Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook şi Mystage.

Programul festivalului (incluzând modalitatea de vizionare) poate fi consultat pe www.bfringe.ro.

În conformitate cu Hotărârea CNSU nr. 76 din 30.09.2021, adoptată ca Hotărâre de Guvern, accesul la reprezentaţiile cu public se face doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă sau trecerea prin boală. Capacitatea maximă de ocupare a locurilor este de 50%.

PARTENERI FINANŢATORI: Primăria Capitalei prin ARCUB, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii

TEATRE PARTENERE: Green Hours, unteatru, Centrul de Teatru Educaţionanal Replika, Teatrul Apollo 111, Reactor de Creaţie şi Experiment Cluj-Napoca, Centrul Maidan Cluj-Napoca, Teatrul din Stejar Iaşi, Asociaţia ProTeatru Zalău, Teatrul Naţional "Aureliu Manea" Turda.

PARTENERI MEDIA: Radio Guerrilla, Scena.ro, Bookhub, Muze şi arme, LiterNet, Zile şi nopţi, Urban.ro, Revista LZR, Igloo Media, Decât o revistă, The Institute, Paul Duţu Blog, IQool, România Pozitivă, Radio Clasic, Radio-TV Arthis Bruxelles

***
Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București - Oraş deschis 2021.
Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB,
puteți accesa www.arcub.ro.

***
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus