noiembrie 2021
N-am văzut nimic
Asociaţia Arte dell'Anima anunţă implementarea cu succes a proiectului cultural You Are Not Alone, desfăşurat în perioada iulie-noiembrie 2021.

În datele de 30 şi 31 octombrie şi 2, 4, 5 şi 9 noiembrie 2021 au avut loc cele 6 reprezentaţii ale spectacolului N-am văzut nimic de Andreea Tănase, regia Mara Oprea. Spectacolul este creat în cadrul proiectului You Are Not Alone, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în sesiunea II/2021, aria Artele Spectacolului - Teatru, în co-producţie cu Teatrul Excelsior. Spectacolele au fost transmise pe platforma ZOOM.

Ne-am bucurat să avem o audienţă de peste 700 de spectatori, care au reuşit să simtă emoţia textului, chiar şi dincolo de ecrane. Spectatorii au fost în proporţie de 90% tineri cu vârste cuprinse între 16-35 de ani. După fiecare reprezentaţie, am avut discuţii aplicate cu psihologul Carmen Buşi, managerul de proiect Crina Linţă şi echipa artistică implicată.

Spectacolul spune povestea a cinci prieteni care se apropie printr-un joc aparent inofensiv. Lucrurile scapă de sub control, iar viaţa l or se schimbă în momentul în care se lovesc de un eveniment tragic. Din extrasele de presă amintim: "Nu e un spectacol comod, nu e un spectacol de familie, te lasă plutind după ce îl vezi, plângi, te întrebi de ce plângi, e o descărcare naturală şi benefică. E real. (..) Tot ce facem vine din raţiunea pură de a ne mai atenua singurătatea. Şi-s multe motive să nu fie totul roz întotdeauna, dragostea, trădarea, drogurile, coming out-ul tău făcut de altcineva, sigur, o mulţime. Dar până la urmă spectacolul porneşte cu o gaşcă de prieteni. Poate nu cea mai solidă structural, dar totuşi o gaşcă de prieteni. Să ai oameni apropiaţi lângă tine nu e o utopie. Sau n-ar trebui să fie, în orice caz." - Alberto Păduraru pentru LiterNet.ro.

You Are Not Alone este un proiect educaţional de cercetare şi creaţie artistică, demarat din nevoia stringentă de a trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea depresiei şi a stărilor de anxietate în rândul tinerilor şi al adolescenţilor. Scopul proiectul este creşterea nivelului de conştientizare atât în rândul publicului adolescent, cât şi al publicului larg asupra problemelor de anxietate şi depresie cu care se confruntă tinerii.

Toate evenimentele şi produsele din cadrul proiectului au fost gratuite. Broşura proiectului poate fi descărcată în format electronic de pe site-ul asociaţiei aici.

Mulţumim partenerilor proiectului: Teatrul Excelsior - co-producătorul spectacolului, Teatrul Nottara, Teatrul "George Ciprian" Buzău, Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Colegiul Naţional "Elena Cuza", depreHUB, Asociaţia COPAC, Asociaţia Equilibrium!

Asociaţia Arte dell'Anima are ca scop promovarea, susţinerea şi implicarea tinerilor artişti prin activităţi culturale, dezvoltarea comunităţii prin activităţi de educaţie non-formală şi extraşcolară, iniţierea şi implementarea proiectelor culturale la nivel local, naţional şi internaţional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social şi educaţie.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.



De: Andreea Tănase Regia: Mara Oprea Cu: Daria Pentelie, Eduard Chimac, Reka Kovacs, Vlad Linţă, Maruca Băiaşu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus