iunie 2022
Gala Premiilor UNITER, 2021-2022
"Dacă tot se vor împlini anul următor 30 de ani, ar trebui să facem ceva mai special.(...) Vor fi 30 de Gale care se întind pe 30 de ani, timp în care s-au perindat generații după generații de mari artiști. Am putea prefața Gala cu numărul 30 cu selecții din aceste Gale în care mărturisirile marilor artiști ai neamului nostru s-au făcut cunoscute de-a lungul anilor. Unele s-au și uitat."

Aceasta a fost dorința lui Ion Caramitru pentru ediția aniversară a Galei Premiilor UNITER, care va avea loc în data de 4 iulie 2022, ora 21.00, la Palatul Culturii din Bistrița.
Ne facem datoria firească de a împlini acest gând mărturisit public de Ion Caramitru în timpul spectacolului din anul 2021. O facem acum, la prima Gală fără inițiatorul și amfitrionul ei vreme de 29 de ediții.

Așadar, UNITER și Radio România Cultural lansează astăzi o campanie care cuprinde secvențe video, #momentememorabile, și audio, 10 clipe pentru 29 de ani din testimonialele marilor artiști prezenți pe scenele celor 29 de ediții ale Galei Premiilor UNITER.

Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Valeria Seciu, Miriam Răducanu, Horațiu Mălăele, Marcel Iureș, Alexandru Arșinel, Emilia Popescu, Florin Piersic jr., precum și cei plecați dintre noi, George Constantin, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică, Olga Tudorache, Irina Petrescu, Ștefan Iordache, Draga Olteanu Matei, Alexandru Tocilescu, Stela Popescu, Alexandru Darie, Ion Caramitru se numără printre cei pe care vă invităm să-i re-vedeți și să-i re-ascultați mărturisind credințe artistice și de viață în momente de mare emoție, pe scena Galei. Convingerile lor, valabile și azi, sperăm să nu fie numai un remember pentru un mare artist, ci și o lecție de viață, de morală și de perseverență.

Vă invităm să răsfoiți în site-ul uniter.ro #momentememorabile și 10 clipe pentru 29 ani. Veți găsi aici file tulburătoare din istoria teatrului românesc trăită pe scena Galei UNITER. Radio România Cultural, partenerul nostru în această campanie vă așteaptă pe frecvențele radio și online pe radioromaniacultural.ro să ascultați 10 clipe pentru 29 ani.

Producător: Asociația UNITER - Uniunea Teatrală din România
Co-producător: Televiziunea Română
Parteneri principali ai evenimentului: Primăria Municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc" Bistrița
Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii
Sponsor: Fundația "PROCULTURA" Magdalena și Ovidiu Buluc
Partener special: UniCredit Bank
Partener principal: MOL România
Cu sprijinul: SC KTIN-TECHNOLOGY SRL, DEDEMAN, Domeniile Blaga
Parteneri: Institutul Cultural Român, Fundația ANONIMUL, British Council, ITI - Institutul Internațional de Teatru, Secția Română
Partener de tradiție: Societatea Română de Radiodifuziune
Parteneri media: Ziarul Metropolis, Teatrul Azi, Zile și Nopți, Urban.ro, Daily Magazine, d'E-pîn-geac
Sponsor local: Jelna. Amprenta Transilvaniei
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Cu participarea Casei Regale a României

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus