octombrie 2023
Novecento
Teatrul Apropo, București, în parteneriat cu Teatrul Național "Marin Sorescu" Craiova, Teatrul Național "Vasile Alecsandri" Iași, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC "I.L. Caragiale" București, TVR Iași, TVR Cultural
Novecento de Alessandro Baricco
Traducerea: Michaela Șchiopu
Adaptarea: Vlad Udrescu și Daniel Simion
Regia: Daniel Simion
Scenografia (inclusiv costume): Alexandra Lupeș
Muzica originală: Ștefan Stoianovici
Grafica: Romulus Boicu
Producție și promovare:: Costinela Caraene
Distribuție: Vlad Udrescu (povestitorul), Ștefan Stoianovici (compoziție jazz, pian), Sergiu Bivol (trompetă).

"«Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era așezat pe o bombă. Pe bune. Era așezat pe o încărcătură de dinamită mare uite așa. O poveste lungă...»

Danny Boodmann T. D. Lemon Novecento. Pianistul de geniu care, dincolo de bordul vasului Virginian, nu există. Dar muzica lui? (am spus muzica? «Te rog, Novecento, doar notele normale.») Muzica lui nu există înainte de a începe să o cânte el și încetează să mai existe după ce termină. Dar, când o cântă, povestește acolo despre toate frumusețile unor lumi pe care nu le-a văzut cu ochii lui, ci doar citind oamenii și tot ce poartă în ei: locuri, zgomote, mirosuri, țara lor, povestea lor.

Novecento care nu va coborî vreodată de pe vasul transatlantic pe care s-a născut, va cânta doar "cu oceanul sub fund" și va avea o singură curiozitate legată de țărm: aceea de a vedea cum se simte oceanul de pe uscat.

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, The Legend of 1900, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți la fel de fermecați ca și noi de actorul Vlad Udrescu, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. " (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 14 septembrie 2023)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)

Vlad Udrescu





Daniel Simion





















































































































































































De: Alessandro Baricco Regia: Daniel Simion Cu: Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (pian), Sergiu Bivol (trompetă)

0 comentarii

În programul cultural

Teatrul Apropo (Bd Dimitrie Pompeiu 8)
02.06.2024 20,00

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus